Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Την 1η Οκτωβρίου η ακρόαση Κυριακίδου στο Ευρωκοινοβούλιο

  19/09/2019 16:44
Την 1η Οκτωβρίου η ακρόαση Κυριακίδου στο Ευρωκοινοβούλιο

Την 1η Οκτωβρίου η ακρόαση Κυριακίδου στο Ευρωκοινοβούλιο

  19/09/2019 16:44
To πρόγραμμα ακροάσεων των υποψήφιων Επιτρόπων της επόμενης Κομισιόν, ενέκρινε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος του ΕΚ και ηγέτες των πολιτικών ομάδων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε η προτεινόμενη από την Κύπρο Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου θα περάσει από ακρόαση το βράδυ της Τρίτης 1η Οκτωβρίου, στην Επιτροπή ENVI (Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων). Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προτεινόμενος από την Ελλάδα, θα περάσει από την Επιτροπή LIBE/CULT (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων/ Παιδείας και Πολιτισμού) την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Συνολικά οι ακροάσεις θα αρχίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 8 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, "εκτός από τις ακροάσεις, η Διάσκεψη των Προέδρων θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με τους τρεις εκτελεστικούς αντιπροέδρους σύντομα μετά την ολοκλήρωση των ακροάσεων".

Τέλος, στις 15 Οκτωβρίου, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα διαβιβάσει τα συμπεράσματά της στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ, που θα πραγματοποιήσει την τελική αξιολόγηση και θα αποφασίσει εάν θα κλείσει τις ακροάσεις κατά τη σύνοδό της στις 17 Οκτωβρίου.

Ολόκληρη η Κομισιόν θα εκλεγεί με απλή πλειοψηφία επί των ψηφισάντων στην Ολομέλεια. Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας