Μέτρα που θα επιφέρουν κόστος στο καθεστώς Ερντογάν ζήτησε ο Λ. Φουρλάς

Την ανάγκη λήψης μέτρων που θα επιφέρουν κόστος στην Τουρκία τόνισε σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και την απομάκρυνση εκλεγμένων δημάρχων, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάλεσε τους Ευρωπαίους Εταίρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, ώστε να τερματιστεί η πειρατική συμπεριφορά της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα πως η κάθε παράνομη ενέργεια θα έχει επιπτώσεις και αυτό που χρειαζόμαστε είναι ειρήνη και όχι τουρκικά νταϊλίκια.
 
 «Έχω ακούσει σήμερα πάρα πολλές διαπιστώσεις και πάρα πολλά συμπεράσματα και νομίζω ότι έφτασε η ώρα για μέτρα. Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχω σχεδόν την ίδια ηλικία με την εισβολή των Τούρκων στην πατρίδα μου και σας το λέω πολύ ειλικρινά ως Κύπριος Ευρωβουλευτής έχω κουραστεί, έχω χορτάσει από φραστική συμπαράσταση και από ψηφίσματα, τα οποία η Τουρκία πετά στον κάλαθο των αχρήστων», τόνισε.
 
«Είμαστε έτοιμοι ως Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουμε μέτρα, αποφασιστικά, διότι είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Ερντογάν; Ας το πράξουμε, νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το κάνουμε», είπε ο κ. Φουρλάς.
 
Θύμα της πολιτικής αυτής που συζητούμε είναι και η χώρα μου. Τα τουρκικά γεωτρύπανα, αυτή την ώρα που συζητούμε, αγνοώντας το δίκαιο και τους νόμους, με την υποστήριξη του πολεμικού ναυτικού, έχουν περικυκλώσει την πατρίδα μου. Την ίδια ώρα, προχωρούν σε εποικισμό της Αμμοχώστου, αγνοώντας κάθε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, υπέδειξε περαιτέρω.
 
«Αυτή η πειρατική συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανέναν. Ζητώ να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας, ώστε να παρθούν μέτρα για να επιφέρουν κόστος στο καθεστώς Ερντογάν. Πρέπει επιτέλους να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα πως η κάθε παράνομη ενέργεια θα έχει κόστος και αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργασία και ειρήνη και όχι τουρκικά νταϊλίκια. Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μας, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της τουρκικής πειρατείας στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό», τόνισε ο ευρωβουλευτής.
 

 

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»