Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Συνάντηση με εκπροσώπους των ΗΕ και ΟΑΣΕ είχε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

  19/09/2019 09:58
Συνάντηση με εκπροσώπους των ΗΕ και ΟΑΣΕ είχε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Συνάντηση με εκπροσώπους των ΗΕ και ΟΑΣΕ είχε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

  19/09/2019 09:58
Επαφές με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΑΣΕ για θέματα διαφθοράς, πραγματοποίησε στη Βιέννη η Ειδική Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η ουσιαστική ανάπτυξη συνεργασιών και νέων μεθόδων για τα κοινοβούλια που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και των καταστροφικών συνεπειών που η διαφθορά επιφέρει.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΟΑΣΕ, η κ. Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), Yury Fedotov, καθώς και με την Διευθύντρια του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Brigitte Strobel-Shaw. Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο σύναψης συνεργασίας με την κ. Χαραλαμπίδου, ιδιαίτερα στο πλαίσιο εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν, ακόμη, σημαντικά θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν έντονα την πολιτική ατζέντα το επόμενο διάστημα.
 
«Είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, κυρίως τον ΟΑΣΕ και τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και με άλλους φορείς στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της διαφθοράς και των επιζήμιων συνεπειών της στην ασφάλεια και τις κοινωνικές ελευθερίες. Η διαφθορά απειλεί την ασφάλεια, ενώ εδραιώνει τη διεθνή εγκληματικότητα και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας", ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Χαραλαμπίδου.
 
Υποβαθμίζει, επίσης, πρόσθεσε, τη δικαιοσύνη, "διαβρώνει την αξιοπιστία των θεσμών, επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και συμβάλλει  στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας επιβάλλεται να μπει στην κορυφή της ατζέντας της διεθνούς κοινότητας».
 
Επιπλέον, η κ. Χαραλαμπίδου πραγματοποίησε επαφές με τους εκπροσώπους της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας που προεδρεύουν για το 2019 αλλά  και της Αλβανίας , που αναλαμβάνει για το 2020 την Προεδρία στον ΟΑΣΕ καθώς επίσης με τον Επικεφαλής της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής Επιτροπής του ΟΑΣΕ.
 
Συναντήθηκε ακόμη με τον Διευθυντή του Γραφείου του ΓΓ του ΟΑΣΕ, τον Διευθυντή του Γραφείου για τον Συντονισμό Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δράσεων και με άλλα μέλη της Γραμματείας του ΟΑΣΕ. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν αλλά και αποτελεσματικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από τα εθνικά κοινοβούλια των 57 χωρών που εκπροσωπούνται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας