Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για την Αμμόχωστο ζητούν οι Οικολόγοι

«Η πρόσφατη – και χωρίς θετικά αποτελέσματα – κινητικότητα στο Κυπριακό, οι μεθοδεύσεις της Άγκυρας και των εδώ εγκάθετων της για την Αμμόχωστο, οι προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η στάση του ΟΗΕ με τις πρόσφατες δηλώσεις των εκπροσώπων της, είναι τουλάχιστον μερικά από τα θέματα για τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου πρέπει να κληθούν το συντομότερο δυνατό σε ένα Εθνικό Συμβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ημερομηνίας 18 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ζητά όπως το συντομότερο Εθνικό Συμβούλιο για το θέμα της Αμμοχώστου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση για τα σχέδια της Τουρκίας, αναφέρεται περαιτέρω.
 
Επίσης ο κ. Περδίκης σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός και ενεργοποίηση όλων για ανατροπή των σχεδίων της Τουρκίας.
 
Επισημαίνοντας ότι οφείλει να ενημερώσει επίσης για τη μελέτη των εμπειρογνωμόνων της Κυβέρνησης για το θέμα της προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για ανανέωση και ενίσχυση της απόφασης 550 και καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας, ο κ. Περδίκης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κληθεί και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Σίμος Ιωάννου.
 
«Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στον Εθνικό Συμβούλιο είναι τόσο σημαντικά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα αυτό, εγκαταλείποντας την τακτική «πράττω και ενημερώνω εκ των υστέρων» ή "όταν θα γίνει η προσφυγή θα το μάθετε"», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ