Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόταση νόμου για απαγόρευση της μαντήλας κατέθεσε το ΕΛΑΜ

  17/09/2019 13:28
Πρόταση νόμου για απαγόρευση της μαντήλας κατέθεσε το ΕΛΑΜ

Πρόταση νόμου για απαγόρευση της μαντήλας κατέθεσε το ΕΛΑΜ

  17/09/2019 13:28
Το ΕΛΑΜ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για την απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας στους δημόσιους χώρους και στα δημόσια εκπαιδευτήρια.
 
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του κόμματος Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι «η ραγδαία αύξηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την αύξηση εγκληματικότητας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει διαταράξει το αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης στην κοινωνία μας. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η απαγόρευση της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου με την ισλαμική ενδυμασία σε δημόσιους χώρους και δημόσια εκπαιδευτήρια. Ο συγκεκριμένος νόμος θα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης της ταυτότητας ενός ανθρώπου που κινείται ενώπιον και άλλων πολιτών».
 
Σημειώνει επίσης ότι «σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για ανάλογες περιπτώσεις "ο σχετικός περιορισμός αποσκοπεί να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις της κοινωνικής συμβίωσης ως στοιχείου προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του άλλου", έτσι "μπορεί να θεωρηθεί απαραίτητος σε μια δημοκρατική κοινωνία"».
 
Υποστηρίζει ακόμα ότι, «σκοπός είναι η άρση της ανισότητας των δύο φύλων αφού η ισλαμική μαντίλα αποτελεί προϊόν καταπίεσης, συμβολίζει δε την υποταγή των γυναικών, την μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται σε σχέση με τους άνδρες και την προσβολή της γυναικείας αξιοπρέπειας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας