Παρέδωσε την τουρκική σημαία που κατέβασε ο 16χρονος στο διευθυντή του σχολείου ο Ακιντζί (pic)

Παρέδωσε στον διευθυντή του σχολείου την τουρκική σημαία, που είχε κατεβάσει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 16χρονος μαθητής στην κατεχόμενη Λύση, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σε φωτογραφία που ανήρτησε το τ/κ πρακτορείο ειδήσεων, φαίνεται ο Μουσταφά Ακιντζί να παραδίδει στον Σοζέρ Οκσαραμεχμέτ τα δύο αντικείμενα, τα οποία επιστράφηκαν από την οικογένεια του μαθητή.
 
Μάλιστα, όπως φαίνεται η φωτογραφία του πρώην κατοχικού ηγέτη και ιδρυτή του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς, επικαλύφθηκε με κάδρο.
Σε δηλώσεις του, ο κατοχικό ηγέτης ανέφερε ότι το να ζητά κάποιος συγνώμη είναι μια αρετή και έτσι θα ήθελε να δει η τ/κ κοινότητα την απολογία της οικογένειας του 16χρονου.
 
Ο διευθυντής του σχολείου Σοζέρ Οζκαράμεχμετ ανέφερε ότι ως εκπαιδευτικοί δεν μαθαίνουν στους Τ/κ νέους να επιτίθενται στα θρησκευτικά σύμβολα, τη σημαία ή άλλες αξίες της άλλης κοινότητας και έκανε έκκληση στην ε/κ πλευρά να επανεξετάσει το εκπαιδευτικό της σύστημα.
 
O κ. Οζκαράμεχμετ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το ότι δόθηκαν στον κ. Ακιντζί η απολογητική επιστολή, η σημαία και το πόστερ και έγινε κατανοητό πως επρόκειτο για λάθος ενέργεια, αναφέροντας ότι παρότι η σημαία και το πόστερ δεν είναι αυτά του σχολείου που πήρε ο νεαρός, καταγράφεται ότι δόθηκαν από την οικογένειά του.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιδεικνύεται σεβασμός, ατομικά και συλλογικά, προς τα σύμβολα και τις αξίες του άλλου, «είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μετάδοση της εκπαίδευσης για την ειρήνη και της κουλτούρας ειρήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Τεχνική Επιτροπή για την παιδεία».
 
Επανέλαβε ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει εξάπλωση του φανατισμού μεταξύ των Ε/κ νέων, κάνοντας μνεία στις επιθέσεις σε αυτοκίνητα με τ/κ πινακίδες ή και σε άτομα που σημειώθηκαν στο «νότο» και λέγοντας ότι αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να τιμωρούνται.
 
Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για «δικαιολογημένο θυμό» που προκάλεσε στην τ/κ κοινότητα το περιστατικό με τον 16χρονο, αναφέροντας ότι η απολογία της οικογένειας και το ότι αναγνώρισε και μετάνιωσε για την λάθος ενέργεια, είναι πολύ σημαντική.
 
Σημειώνοντας το γεγονός ότι και ο πατέρας του διευθυντή του εν λόγω σχολείου στη Λύση είναι αγνοούμενος και τα οστά του δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτοί που έχουν περάσει αυτόν τον πόνο γνωρίζουν την αξία της ειρήνης και δεν θέλουν οι ίδιοι να περάσουν παρόμοιες εμπειρίες οι νεότερες γενιές της Κύπρου.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες το τ/κ πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, από την οικογένεια του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της Λύσης.

Στην επιστολή του ο πατέρας του 16χρονου, εξέφρασε τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η οικογένεια, ειλικρινείς απολογίες σε όσους «δικαιολογημένα ένιωσαν λύπη θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκλησή μας όπως διαβιβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση».

Ο πατέρας του 16χρονου ευχήθηκε «ότι το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχθεί ανεπανόρθωτα».
 
«Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιος μου αναγνώρισε το  λάθος του και μετάνιωσε γι αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας», καταλήγει η επιστολή.

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»