Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανατρέπονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί-Αποχώρησε από την Κύπρο το Yavuz

  17/09/2019 11:32
Ανατρέπονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί-Αποχώρησε από την Κύπρο το Yavuz

Ανατρέπονται οι τουρκικοί σχεδιασμοί-Αποχώρησε από την Κύπρο το Yavuz

  17/09/2019 11:32
Ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών που ήθελαν το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Yavuz, να παραμένει στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι του τέλος Σεπτεμβρίου δείχνουν τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με το marine traffic, το Yavuz εγκατέλειψε τη θέση του ανατολικά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Τασούτσου στην νοτιοανατολική Τουρκία.
 
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Yavuz αντιμετώπιζε προβλήματα τροφοδοσίας με βοηθητικά πλοία, αφού τα νορβηγικά πλοία που θα του παρείχαν υπηρεσίες υποστήριξης, διέλυσαν τη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία πετρελαίων.
 
Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Yavuz, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην τηλεόραση του Omega, σημείωσε πως η Κυβέρνηση αξιολογεί τα νέα δεδομένα. «Σε αυτή τη φάση γίνεται αξιολόγηση για να δούμε τα επόμενα βήματα και θα τοποθετηθούμε όταν θα έχουμε ενώπιον μας όλα τα δεδομένα» επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Υπενθυμίζεται πως το έτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Fatih, συνεχίζει το παράνομο γεωτρητικό του πρόγραμμα στα ανοιχτά της Πάφου, ενώ και το ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του ανοικτά της Λεμεσού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας