Διέρρευσαν την επιστολή στον Ακιντζί με τη συγνώμη του 16χρονου οι Τουρκοκύπριοι

Στη δημοσιότητα έδωσε το τ/κ πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ την επιστολή που έλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, από την οικογένεια του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της Λύσης ενώ πήρε και μια φωτογραφία του Ραουφ Ντεκτάς.
 
Στην επιστολή του ο πατέρας του 16χρονου, εκφράζει τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η οικογένεια, ειλικρινείς απολογίες σε όσους «δικαιολογημένα ένιωσαν λύπη θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκλησή μας όπως διαβιβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση».

Ο πατέρας του 16χρονου εύχεται και ελπίζει «ότι το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχθεί ανεπανόρθωτα».
 
«Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιος μου αναγνώρισε το  λάθος του και μετάνιωσε γι αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας», καταλήγει η επιστολή.
 
Πάντως  σε δήλωση του στο ΤΑΚ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζει σημαντική και με ιδιαίτερη αξία προς τη σωστή κατεύθυνση την απολογία του πατέρα του 16χρονου. «Για να μην επαναληφθούν αυτά θα πρέπει να γίνουν ακόμα εντονότερες προσπάθειες για να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ειρήνης».
 
Αύριο ο Μουσταφά Ακιντζί θα παραδώσει τη σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς στο σχολείο της Λύσης στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ ο ψευδοπρωθυπουργός, μετά την σύντομη ομιλία προς τους μαθητές σήμερα στο σχολείο της Λύσης, προέβη στην έπαρση της τουρκικής σημαίας. Ο Ερσίν Τατάρ, σε πανηγυρικό κλίμα, είπε στους μαθητές να μην επιτρέψουν ποτέ σε κανένα Ελληνοκύπριο να τους προσβάλλει, ενώ έσκυψε και φίλησε την τουρκική σημαία πριν την έπαρσή της.

Σε δηλώσεις του, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέφερε πως «Είμαστε πάντα υπέρ της συμφωνίας και της ειρήνης στην Κύπρο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι άλλοι προσβάλλουν τις αξίες της ΤΔΒΚ και σημαδεύουν με αυτό τον τρόπο».

 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική