Δευτέρα 10 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Διέρρευσαν την επιστολή στον Ακιντζί με τη συγνώμη του 16χρονου οι Τουρκοκύπριοι

  16/09/2019 17:24
Διέρρευσαν την επιστολή στον Ακιντζί με τη συγνώμη του 16χρονου οι Τουρκοκύπριοι

Διέρρευσαν την επιστολή στον Ακιντζί με τη συγνώμη του 16χρονου οι Τουρκοκύπριοι

  16/09/2019 17:24

Στη δημοσιότητα έδωσε το τ/κ πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ την επιστολή που έλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, από την οικογένεια του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία από το σχολείο της Λύσης ενώ πήρε και μια φωτογραφία του Ραουφ Ντεκτάς.
 
Στην επιστολή του ο πατέρας του 16χρονου, εκφράζει τόσο ο ίδιος, όσο και ολόκληρη η οικογένεια, ειλικρινείς απολογίες σε όσους «δικαιολογημένα ένιωσαν λύπη θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκλησή μας όπως διαβιβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτιση».

Ο πατέρας του 16χρονου εύχεται και ελπίζει «ότι το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχθεί ανεπανόρθωτα».
 
«Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιος μου αναγνώρισε το  λάθος του και μετάνιωσε γι αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας», καταλήγει η επιστολή.
 
Πάντως  σε δήλωση του στο ΤΑΚ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, χαρακτηρίζει σημαντική και με ιδιαίτερη αξία προς τη σωστή κατεύθυνση την απολογία του πατέρα του 16χρονου. «Για να μην επαναληφθούν αυτά θα πρέπει να γίνουν ακόμα εντονότερες προσπάθειες για να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της ειρήνης».
 
Αύριο ο Μουσταφά Ακιντζί θα παραδώσει τη σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς στο σχολείο της Λύσης στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ ο ψευδοπρωθυπουργός, μετά την σύντομη ομιλία προς τους μαθητές σήμερα στο σχολείο της Λύσης, προέβη στην έπαρση της τουρκικής σημαίας. Ο Ερσίν Τατάρ, σε πανηγυρικό κλίμα, είπε στους μαθητές να μην επιτρέψουν ποτέ σε κανένα Ελληνοκύπριο να τους προσβάλλει, ενώ έσκυψε και φίλησε την τουρκική σημαία πριν την έπαρσή της.

Σε δηλώσεις του, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέφερε πως «Είμαστε πάντα υπέρ της συμφωνίας και της ειρήνης στην Κύπρο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι άλλοι προσβάλλουν τις αξίες της ΤΔΒΚ και σημαδεύουν με αυτό τον τρόπο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας