Βλέπει σοβαρά βήματα προόδου και προοπτική για τη συνέχεια η Λουτ

Επιστολή από την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ έλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για την πρώτη επαφή της κ. Λουτ με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά την αποτυχία για σύναψη όρων αναφοράς, κατά την πολυήμερη παρουσία της στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, στην επιστολή η κα Λουτ υπογραμμίζει ότι οι διαβουλεύσεις που είχαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της, επέτρεψαν να γίνουν σοβαρά βήματα προόδου και ότι έτσι ανοίγεται δημιουργικά προοπτική για τη συνέχεια.
 
Είναι σημαντικό ότι η Ειδική Σύμβουλος δηλώνει ότι είναι «ευγνώμων για την επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης προσωπικής δέσμευσης» του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για συμφωνία Όρων Αναφοράς, ανέφερε ο κ. Προδρόμου.
 
Η κα Λουτ καταλήγει ευχαριστώντας τον Πρόεδρο για την πολύ παραγωγική δέσμευση του στην προσπάθεια, εκφράζοντας και την επιθυμία για νέα συνάντηση το συντομότερο.
 
«Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η σαφής επιβεβαίωση της Ειδικής Συμβούλου για τη συνέχιση της προσπάθειας έχει ιδιαίτερη σημασία ως προς τον στόχο μας που είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Αντίστοιχη επιστολή φαίνεται να απέστειλε και στον Μουσταφά Ακιντζί η κ. Λουτ. Σύμφωνα με tweet του εκπροσώπου του, Μπαρίς Μπουρτζού, η Ειδική Απεσταλμένη ευχαρίστησε τον Ακιντζί για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού δρόμου για τα επόμενα βήματα για τη λύση του Κυπριακού. Εξέφρασε, επίσης, τη βούλησή της να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο για άτυπη πενταμερή σε τεχνοκρατικό επίπεδο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό και η τουρκική προϋπόθεση για πενταμερή

Δειτε Επισης

Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»