Με… «έλεος» απαντά ο Προδρόμου στους Τ/κ για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, για το σάλο που ξέσπασε γύρω από την υποστολή της σημαίας της Τουρκίας, σε σχολείο της κατεχόμενης Λύσης την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας της Παναγίας, από 16χρονο Ελληνοκύπριο.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι «δεν είναι θέμα προσωρινής κρίσεως ή προσωπικής γνώμης αυτή η ενέργεια. Η αλήθεια είναι ότι πολύ κακώς έγινε αυτό που έγινε».
 
Σημείωσε πως ο 16χρονος μπορεί να έχει αισθήματα αγανάκτησης, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση,  μπορεί στη συνέχεια να φέρει άλλα προβλήματα, όπως η απαγόρευση στους πρόσφυγες να λειτουργούν τις εκκλησίες.
 
«Χρειάζεται περίσκεψη και δεν μπορώ να πω εγώ ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη σημαία της κατοχής ή να την βλέπουμε και να τη σεβόμαστε, αλλά από την άλλη ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος και δεν ήταν υπεύθυνος γιατί κινδύνευσε και ο ίδιος».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν θα πολιτικοποιήσουμε το θέμα. Ξέρουμε ότι στα κατεχόμενα θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν, αλλά έλεος πλέον που θα πολιτικοποιήσουν ή θα διαμαρτυρηθούν, τη στιγμή που γίνονται όλες αυτές οι παραβιάσεις και προκλήσεις».
 
Την ίδια ώρα, στα κατεχόμενα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο, ο οποίος καταζητείται από τις κατοχικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών».
 
Στην ανακοίνωσή του μάλιστα το «υπουργείο» αναφέρει ότι «ανέλαβε γρήγορα δράση και ενημέρωσε την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που 16χρονος Ελληνοκύπριος μαθητής κατεβάζει τουρκική σημαία στα κατεχόμενα
 
Πληροφορίες από τα κατεχόμενα κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις από τους «Γκρίζους Λύκους», οι οποίοι φέρονται να προειδοποίησαν την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για «μέτρα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία στη Λύση

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας