Συνέστησε ψυχραιμία για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ο Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως οι δηλώσεις Τσαβούσογλου πρέπει να αντιμετωπιστούν με απόλυτη ψυχραιμία και καθαρότητα στη σκέψη και στάση μας.
 
Μιλώντας στα γραφεία του ΔΗΣΥ ύστερα από συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Λίλι, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν μπορεί να προκαλεί ο κ. Τσαβούσογλου να ξεκαθαρίσουμε το μοντέλο της λύσης.
 
«Και αν έριξε το γάντι εμείς να το αρπάξουμε και να πούμε ξεκάθαρα στον κ. Τσαβούσογλου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ουδέποτε έχει φύγει από το μοντέλο λύσης όπως καθορίζεται σε όλες τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, είναι οι ενέργειες της Τουρκίας που δείχνουν άλλους δρόμους και όχι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής  πλευράς και του Προέδρου Αναστασιάδη», ανέφερε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε Διάσκεψη για να αποφασίσουμε το μοντέλο της λύσης, προσθέτοντας ότι θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι θα πρέπει να βρούμε το δρόμο να πάμε σε Διάσκεψη «για να βρούμε λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και αυτό είναι μια ξεκάθαρη θέση του ΔΗΣΥ».
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι εξέφρασε για ακόμη μια φορά στον κ. Λίλι τις θέσεις του όσον αφορά το Κυπριακό και επανέλαβε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ όσο και στην κλειστή περιοχή των Βαρωσίων, δηλητηριάζουν το κλίμα.
 
«Και (επαναλάβαμε) τη θέση του ΔΗΣΥ πως στηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη συμφωνίας στους όρους αναφοράς για επανέναρξη του διαλόγου και θέση μας είναι πως το μοντέλο της λύσης για μας στον ΔΗΣΥ παραμένει η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία όπως είναι και αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε.
 
Είπε ακόμη πως ζήτησε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό.
 

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024