Πρόεδρος: Αποφασιστικότητα μας να εργαστούμε για μια ελεύθερη Αμμόχωστο

Την αποφασιστικότητα της ε/κ πλευράς να εργαστεί ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια Αμμόχωστο, ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και απειλές "από την τουρκική βουλιμία", εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή λήξης των εκδηλώσεων αγωνιστικής ιστιοπλοΐας "Ιωαννίδεια 2019", που οργανώνει για 7η χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα, "να εργαστούμε κατά τον μέγιστο δυνατόν τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν η διοργάνωση των Ιωαννιδείων να λαμβάνει χώρα στην μητρόπολη, στην Αμμόχωστο μας, ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα ή τις όποιες απειλές αντιμετωπίζει σήμερα από την τουρκική βουλιμία".

Αναφερόμενος στα "Ιωαννιδεια" τα οποία είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αποτελεί εκδήλωση τιμητικά συνυφασμένη με το όνομα, τον ηρωισμό, τη μνήμη και την προσφορά στον όμιλο και την πατρίδα του Αρχιπλοίαρχου, κατά την τραγική εκείνη μέρα στο Μαρί.

"Ο Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης, τρέφοντας ξεχωριστή αγάπη για την Αμμόχωστο και τη θάλασσα, άφησε έντονη τη σφραγίδα του στον Όμιλο ως εξέχον μέλος του, ως Αντιπρόεδρος του Ομίλου, εργαζόμενος και υπηρετώντας με ζήλο και αφοσίωση για την πρόοδο, την εξέλιξη και τους σκοπούς του", συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η καθιέρωση του διεθνούς εμβέλειας πλέον θεσμού των "Ιωαννιδείων", ως επίσης η συνεχής ανάπτυξη της δράσης, αλλά και οι επιτυχίες που σημειώνουν οι αθλητές και οι προπονητές του Ομίλου, τιμούν με τον καλύτερο τρόπο τον Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη και την προσφορά του.

Την ίδια στιγμή, υπέδειξε,  η ανάληψη και η επιτυχημένη διοργάνωση τέτοιου μεγέθους ποιοτικών και αξιόπιστων εκδηλώσεων τοποθετούν την πατρίδα μας  στον ιστιοπλοϊκό χάρτη, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις δυνατότητές της σχετικά με την ικανοποίηση του αυξημένου ενδιαφέροντος για τον εναλλακτικό ιστιοπλοϊκό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο τόπος μας, άρρηκτα συνδεδεμένος από αρχαιοτάτων χρόνων με τη θάλασσα και την ναυτιλία, σε συνάρτηση με τις ιδανικές συνθήκες ναυσιπλοΐας και προπόνησης, συνιστά ιδανικό προορισμό για επισκέπτες µε ειδικό ενδιαφέρον στον εν λόγω τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, "δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η διοργάνωση των Ιωαννίδειων εκδηλώσεων συγκεντρώνει κάθε χρόνο αφενός πλήθος διεθνών συμμετοχών και κορυφαίων αθλητών και αφετέρου σωρεία θετικών σχολίων και κριτικών".

Επιπρόσθετα, σημείωσε τη βαρύνουσα σημασία της ετήσιας αυτής γιορτής αθλημάτων ναυτικού ενδιαφέροντος, ως μοχλού προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο και την οικονομία προσελκύοντας πλήθος ντόπιων και ξένων επισκεπτών.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Κύπριους αθλητές, Παύλο Κοντίδη, για την  κατάκτηση του Παγκόσμιου κυπέλου της Enoshima, και Μαριλένα Μακρή, για την εκπληκτική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που της εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, στην κατηγορία Laser Radial.

"Οι νέες αυτές επιτυχίες για την κυπριακή ιστιοπλοΐα, πέραν της συγκίνησης και περηφάνιας που μας χάρισαν, αποτελούν ακόμη μια ένδειξη τόσο της δυναμικής που αποκτά ο ναυταθλητισμός, όσο και των δυνατοτήτων των αθλητών μας και του τι μπορεί να αναμένει η Κύπρος από αυτούς στο μέλλον", συμπλήρωσε.

Συνεχάρη, επίσης, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου για την ανάληψη της πρωτοβουλίας της διοργάνωσης των  "Ιωαννίδειων", τους επίσημους χορηγούς, τους συνεργάτες και τους εθελοντές των αγώνων που συνέδραμαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τίμησε την αθλήτρια μας Μαριλένα Μακρή και τον προπονητή της, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του ΝΟΑ, Στέλιος Χαραλάπους.

Νωρίτερα, στην είσοδο του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ανδρέα Ιωαννίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα