Γ. Λουκαίδης: Αρνητική εξέλιξη η αποτυχία συνομολόγησης των όρων αναφοράς

Την αποτυχία στην προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς. Το ΑΚΕΛ την ίδια ώρα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιαδη, να πείσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι έχει τη βούληση να συμβάλει θετικά στη δημιουργία των προϋποθέσεων επανέναρξης και θετικής ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων».

Η Εζεκια Παπαϊωάννου εκφράζει την ελπίδα, ότι αυτή η εξέλιξη, τούτη τη φορά δεν θα αποδοθεί και στη δική μας πλευρά από τη Γενική Γραμματεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Κυρίως, όμως, ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενεργήσει με τρόπο που θα πείθει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι ο ίδιος έχει όλη την απαιτούμενη βούληση και ετοιμότητα να συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων επανέναρξης και θετικής ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.
 
«Έχοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών για το Κυπριακό και τη θέση της Γραμματείας του ΟΗΕ ότι το παράθυρο ευκαιρίας δεν θα μείνει για πολύ ανοιχτό» προσθέτει το ΑΚΕΛ, «, αναγνωρίζοντας τους κίνδυνους που η χώρα μας αντιμετωπίζει από την τουρκική επιθετικότητα και παράνομα τετελεσμένα καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στο παρά ένα της οριστικής διχοτόμησης, επιβάλλεται όπως ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενεργήσει με αποκλειστικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, παλινδρομήσεις και αντιφάσεις».
 
«Σε μια τέτοια περίπτωση, το ΑΚΕΛ, όπως και στο παρελθόν, θα στηρίξει τη διαδικασία, χωρίς ασφαλώς να δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων