Αύριο τελικά στα κατεχόμενα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνέχεια στην κόντρα που διατηρούν τους τελευταίους μήνες έδωσαν, μετά την ενημέρωση που είχαν από το Μουσταφά Ακιντζί, ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και ο ψευδουπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι. Την ίδια ώρα με ανακοίνωση του το παράνομο υπουργείο εξωτερικών ενημέρωσε ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα θα πραγματοποιηθεί αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι να περιμένουμε από την παράνομη επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα
 
Με δηλώσεις τους στους τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση του «Εθνικού συμβουλίου», οι δύο εξαπέλυσαν πυρά κατά του Μουσταφά Ακιντζί για τον τρόπο που διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται την προσπάθεια για συνομολόγηση όρων αναφοράς.

Ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τη θέση του, ότι δεν πιστεύει ότι η προσπάθεια της Τζέιν Χολ Λουτ για συνομολόγηση των όρων αναφοράς θα είναι πετυχημένη, ενώ σημείωσε πως αυτή η διαδικασία θα επανέλθει μετά τις επαφές της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, με τις εγγυήτριες δυνάμεις.
 
Την ίδια ώρα, ο Κουντρέτ Οζερσάι επανέλαβε το γνωστό του αφήγημα, ότι θα ήταν λάθος υπό αυτές τις συνθήκες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. «Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν άλλαξε νοοτροπία και δεν εμφανίζεται διαθετιμένη να μοιραστεί μαζί μας τους φυσικούς πόρους του νησιού», είπε μεταξύ άλλων ο Κουντρέτ Οζερσάι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη σφαίρα του αορίστου το Κυπριακό-Προσπάθεια… άνευ όρων
 
Στο μεταξύ, αύριο θα πάει στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο αναφέρει ότι θα συζητήσει ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τους αρχηγούς των Τ/κ κομμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί την ‘τδβκ’ στις 8-9 Σεπτεμβρίου. Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τις αρχές της ‘τδβκ’ καθώς και τους αρχηγους των Τ/κ πολιτικών κομμάτων για να συζητήσει τα θέματα της κοινής μας ατζέντας και ειδικότερα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα και την Ανατολική Μεσόγειο».

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»