Πάνε στη συνάντηση χωρίς συμφωνία οι δύο πλευρές

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Τζέιν Χολ Λουτ με τις δύο πλευρές, στην προσπάθεια για καταγραφή των όρων αναφοράς, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.
 
Όπως ανακοινώθηκε από τα Η.Ε., η κ. Λουτ προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Μουσταφά Ακιντζί σε ανεπίσημη δεξίωση, το απόγευμα στις 6:00.

Μέχρι στιγμής, η Λευκωσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ως προς το τι οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, με στόχο την κατάληξη σε όρους αναφοράς. 

Η σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρει τα εξής: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα στις 6μμ συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, στον χώρο των ΗΕ στη Λευκωσία". 

Σημειώνεται ότι η κοινή συνάντηση ενδεχομένως να κρύβεται επί σκοπού πίσω από ένα κοινωνικό γεγονός, καθώς είναι γνωστό πως ο Μουσταφά Ακιντζί δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση, η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί στα κατεχόμενα ως πραγματοποιήση κάποιας μορφής διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις θα συνεχίζονται μέχρι και τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η απογευματινή συνάντηση, καθώς δεν υπήρξε συνομολόγηση όρων αναφοράς. Ωστόσο δεν θεωρείται πως η προσπάθεια έχει καταρρεύσει. Ως εκ τούτου, είναι ακόμη ρευστό το τι θα ανακοινωθεί από την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ.
 
Θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται δεδομένο, πως μετά την άτυπη συνάντηση, η κ. Λουτ θα αναχωρήσει από την Κύπρο και δεν θα συνεχίσει τα πήγαινε-έλα, σε περίπτωση που δεν καταλήξει η προσπάθεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η κ. Λουτ είχε νέο γύρο επαφών, πρώτα στα κατεχόμενα και ακολούθως στο Προεδρικό Μέγαρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα παίζει όλα για όλα η Λουτ για να αποτρέψει το ναυάγιο
 

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»