Αρχίζει ξεσκόνισμα για τα δικηγορικά γραφεία μετά τις καταγγελίες περί ξεπλύμματος

Την έγγραφή και συζήτηση θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών αναφορικά με τα δημοσιεύματα της πλατφόρμας OCCRP σχετικά με το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ Αναστασιάδης, ζήτησαν σήμερα το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.
 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, είπε πως θέλουμε να συζητηθεί το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν πολλά δικηγορικά γραφεία και όχι μόνο το γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως υπάρχουν πληροφορίες που επηρεάζουν την αξιοπιστία και την ηθική των δικηγόρων της Κύπρου.
 
Είπε, εξάλλου, πως το ζήτημα που εγείρεται δεν είναι η έρευνα της ΜΟΚΑΣ και η μονάδα είναι αξιόπιστη, αφού η ΜΟΚΑΣ είναι αναρμόδια να χειριστεί το θέμα, προσθέτοντας πως η έρευνα γίνεται «για επικοινωνιακούς λόγους».
 
«Δεν πρόκειται για διερεύνηση ποινικού αδικήματος. Το ζήτημα είναι περισσότερο ηθικό και η αναζήτηση της αλήθειας αν έγιναν ή όχι οι πράξεις, έχει να κάνει αν είναι ψέματα ή αλήθεια, και αν είναι ψέματα ή αλήθεια αυτό θα αποφασιστεί ενώπιον Δικαστηρίου», είπε.
 
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι αναμένει ότι το αίτημα θα γίνει θα γίνει αποδεκτό και θα τεθεί άμεσα το θέμα προς συζήτηση «δεδομένου ότι από τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις η Κύπρος διασύρεται διεθνώς».

Εξάλλου, η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως το ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου που θα καταθέσει στη Βουλή ζητά να καταργηθεί ειδική ρύθμιση που εξαιρούσε τα κρατικά τεμάχια απέναντι από το Landmark (πρώην Hilton) που προορίζονταν για πώληση στο Κατάρ από την υπόλοιπη ακίνητη ιδιοκτησία του κράτους.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση στην οποία αναφέρθηκε η κ. Χαραλαμπίδου, σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί ακίνητης ιδιοκτησίας για κατοχή εγγραφή και εκτίμηση νόμου ώστε να καταργηθεί η ισχύουσα ειδική διαδικασίας αποξένωσης ειδικά καθορισμένων στην ισχύουσα νομοθεσία κρατικών τεμαχίων ακίνητης ιδιοκτησίας.
 
Με την προτεινόμενη ρύθμιση, είπε, τα συγκεκριμένα τεμάχια κρατικής γης τα οποία αφορούσαν σε επένδυση κρατικής εταιρείας του Κατάρ εντάσσονται πλέον στην υπόλοιπη ακίνητη ιδιοκτησία της Δημοκρατίας δυνάμενα να τύχουν αποξένωσης μόνο υπό όρους, περιορισμούς προϋποθέσεις και κριτήρια τα οποία θα καθορίζονται με την έκδοση κανονισμών και αδιακρίτως για το σύνολο της κρατικής ακίνητης περιουσίας.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»