Σε αναβρασμό οι Βαρωσιώτες-Ψάχνουν τις εταιρίες φαντάσματα που αγοράζουν περιουσίες

Οι ανησυχητικές πληροφορίες που διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με ξένες εταιρίες που προτείνουν σε Αμμοχωστιανούς να πωλήσουν τις περιουσίες του στην κατεχόμενη πόλη, έθεσαν σε συναγερμό τον νεοκλεγέντα δήμαρχο αλλά και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της Αμμοχώστου.
 
Μετά και τις τελευταίες κινήσεις εντυπωσιασμού, του Κουντρέτ Οζερσάι και τις δηλώσεις Τατάρ, ο κόσμος της Αμμοχώστου βρίσκεται σε αναβρασμό.
 
Εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξη του στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, υπέδειξε πως έδωσε σχετικές οδηγίες, ώστε οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Εξωτερικών να εξετάσουν το ενδεχόμενο για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 
«Μιλούμε για κατάφωρη παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.  Για μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο που δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή ακόμα και τον χάρτη που κατατέθηκε. Δεν μπορεί να θεωρείται ότι είναι καλής πίστεως ανάλογες ενέργειες. Δεν μπορούν να βοηθήσουν σε ένα διάλογο τέτοιες προσεγγίσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Την ίδια ώρα μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο Αμμοχώστου στη Λεμεσό, αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις του Δήμου.
 
Το απόγευμα αντιπροσωπεία του Δήμου συναντάται με τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε να τον ενημερώσουν για την διαμορφωθείσα κατάσταση και τις πληροφορίες για τις εταιρείες που ζητούν να αγοράσουν περιουσίες Αμμοχωστιανών, ενώ ήδη ο Σίμος Ιωάννου θα ζητήσει συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν αυτός αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.
 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αμμοχώστου, στη Λεμεσό, η πρώτη υπό τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως υπήρξε σύγκλιση απόψεων και ομοφωνία "ότι όλες οι ενέργειες μας θα είναι ενέργειες για επιστροφή στην Αμμόχωστο".
 
«Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλουμε να τον δούμε πριν πάει στα Ηνωμένα Έθνη, για να δούμε πως θα συζητηθεί το θέμα της Αμμοχώστου», είπε ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διαβεβαίωσε πως θα θέσει το θέμα .
 
Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, αποφασίστηκε να υπάρχει μια αμεσότερη επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό, «για να είμαστε κατατοπισμένοι για τα θέματα που αφορούν την Αμμόχωστο", ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλες, "για να έχουμε τις επαφές μας με όσο το δυνατόν πιο υψηλά ιστάμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
«Έχουμε πάρει κάποιες άλλες αποφάσεις, στείλαμε μια επιστολή στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα κάνουμε κάποιες προσπάθειες ούτως ώστε η συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση της 14ης Σεπτεμβρίου να είναι μαζική και μετά από την εκδήλωση, θα συγκαλέσουμε τη συντονιστική επιτροπή Σωματείων και Οργανώσεων Αμμοχώστου, για να έχουμε μια συχνότερη επαφή με αυτά τα οργανωμένα σύνολα», συμπλήρωσε.
 
Αύριο, υπέδειξε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, θα δοθεί στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση σε σχέση με το θέμα των περιουσίων και επανέλαβε τη θέση του Δήμου, ο οποίος προτρέπει τους Αμμοχωστιανούς να είναι προσεκτικοί, «να μην πουλούν την περιουσία τους σε ξένες εταιρείες ή ξένα κεφάλαια, γιατί στο τέλος δεν θα είναι προς όφελος του αγώνα που κάνουμε και για την επιστροφή στην Αμμόχωστο και γενικά για το Κυπριακό».
 
Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, «προτρέπουμε και το κράτος και την οποιανδήποτε κυβέρνηση, να βοηθήσει έμπρακτα όλους τους πρόσφυγες, όχι μόνο τους Αμμοχωστιανούς, για να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο».

Οι πληροφορίες για την εξαγορά των Αμμοχωστιανών
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι στην πλειοψηφία τους είναι ξένες εταιρείες που προσεγγίζουν Αμμοχωστιανούς για να πωλήσουν την περιουσία τους. Κανένας όμως δεν γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες με νόμιμο τρόπο ζητούν την πώληση περιουσιών και απευθύνονται στο Επαρχιακό Κτηματολόγιο πληρώνοντας κανονικά τους φόρους τους».
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του κατεχόμενου Δήμου, κανένας δεν γνωρίζει τι  γίνεται στη συνέχεια με αυτές τις εταιρείες, εάν δηλαδή μεταπωλούν τις περιουσίες που αγοράζουν σε άλλες εταιρείες τουρκικών ή τουρκοκυπριακών συμφερόντων. Μπορεί να υπάρχουν εμπλεκόμενες στο συγκεκριμένο θέμα και εταιρείες καθαρά τουρκοκυπριακών συμφερόντων» σημείωσε.
 
 

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»