Στ΄ άκρα Αναστασιάδης και ΑΚΕΛ-«Είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά»

Άναψαν εκ νέου φωτιές στο πολύκροτο θέμα με το δημοσίευμα του διεθνούς παρατηρητηρίου για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, για εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη, οι νέες αναφορές του ιδίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες από πρόσωπα που θέλουν να στοχοποιήσουν τον Πρόεδρο, υποδεικνύοντας πως «πρέπει να αντιληφθούν ότι στοχοποιούν και την Κύπρο».
 
Ερωτηθείς για το ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «είμαι απόλυτα γνώστης για το ποιοι τα κατευθύνουν και ποιοι είναι οι συγγραφείς», προειδοποιώντας παράλληλα πως «η υπομονή έχει όρια. Δεν το αποδίδω σε πολιτικό κόμμα, για να είμαι δίκαιος. Το ΑΚΕΛ αξιοποιεί αυτά τα οποία κάποιοι νομίζουν με το να τα προωθήσουν μέσω μιας κυβερνητικής οργάνωσης, μπορεί να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί θεωρούν ότι τους αδίκησα. Μένω μεχρι εδώ…»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδειξε ποιοι κρύβονται πίσω από τις διαρροές για το ξέπλυμα ο Πρόεδρος-Αποκάλυψε παρασκήνιο
 
Το ΑΚΕΛ δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ανακοίνωση του σημειώνει πως δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά στην ανοίκεια, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχτηκε από τον Πρόεδρο.

«Ο κ. Αναστασιάδης επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ κατηγορώντας το για έλλειψη πολιτικού ήθους, για εμπάθεια και μίσος εναντίον του. Ο κ. Αναστασιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτική ηθική, για εμπάθεια και μίσος. Ολόκληρος ο πολιτικός βίος του είναι γεμάτος από επιθέσεις, εμπάθεια και μίσος ενάντια σε κόμματα και πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Αναστασιάδης έχει καταγραφεί στην ιστορία  ως ο μοναδικός πολιτικός που κατήγγειλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, και μάλιστα αυτό το έκανε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο», αναφέρει το ΑΚΕΛ.
 
Όσο αφορά την αναφορά του Προέδρου για το ποιοι κατεύθυναν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και το ρόλο του ΑΚΕΛ, η Εζεκία Παπαϊωάννου καλεί τον Πρόεδρο να ονοματίσει «αυτόν ή αυτούς που εντός Κύπρου, που κατά τον ισχυρισμό του προσπαθούν να ζημιώσουν τον ίδιο και την Κύπρο».
 
«Ενόσω ο κ. Αναστασιάδης δεν απαντά πειστικά στα δημοσιεύματα και απλά κατηγορεί άλλους», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «η ζημιά για την Κύπρο παραμένει και συνεχίζεται. Υπενθυμίζουμε ότι επί ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη η Κύπρος έχει διολισθήσει στους διεθνείς δείχτες για τη διαπλοκή και τη διαφθορά και έχουν αυξηθεί οι κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας για διαπλοκή και διαφθορά σε εκθέσεις του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, της Παγκόσμιας Τράπεζας».
 
«Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει πειστικά σ’ αυτούς που θέτουν θέμα διεθνώς. Η επικοινωνιακή διαχείριση για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης ποσώς δεν προστατεύει την Κύπρο από το διασυρμό», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.