Έδειξε ποιοι κρύβονται πίσω από τις διαρροές για το ξέπλυμα ο Πρόεδρος-Αποκάλυψε παρασκήνιο

«Ξέρω ποιοι ήταν οι συγγραφείς» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με τα δημοσιεύματα της μη κυβερνητικής οργάνωσης OCCRP, τα οποία τον ενέπλεξαν σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αναφέροντας πως πρόκειται για «μυθοπλασίες» πίσω από τις οποίες βρίσκονται πρόσωπα «τα οποία θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τον Πρόεδρο».
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για πολιτικές σκοπιμότητες από πρόσωπα που θέλουν να στοχοποιήσουν τον Πρόεδρο, υποδεικνύοντας πως «πρέπει να αντιληφθούν ότι στοχοποιούν και την Κύπρο».
 
Ερωτηθείς για το ποιος κρύβεται πίσω από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «είμαι απόλυτα γνώστης για το ποιοι τα κατευθύνουν και ποιοι είναι οι συγγραφείς», προειδοποιώντας παράλληλα πως «η υπομονή έχει όρια. Δεν το αποδίδω σε πολιτικό κόμμα, για να είμαι δίκαιος. Το ΑΚΕΛ αξιοποιεί αυτά τα οποία κάποιοι νομίζουν με το να τα προωθήσουν μέσω μιας κυβερνητικής οργάνωσης, μπορεί να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί θεωρούν ότι τους αδίκησα. Μένω μέχρι εδώ…»  
 
«Καλό είναι να μην λέγουν και περισσότερα από ότι πρέπει. Και να παίρνω μηνύματα από πολιτικούς της Ελλάδας ότι σε συνομιλίες που είχαν μαζί τους απειλούσαν ότι θα απαντήσουν».
 
Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε πως «δεν έκανε αναφορά κανενός ονόματος, κανενός περιστατικού», ωστόσο υπέδειξε πως θα μπορούσαν να είναι «προσεκτικότεροι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν τον Νίκο Αναστασιάδη. Έγιναν πολλές απόπειρες, δεν άφησα ποτέ οτιδήποτε αναπάντητο με την έννοια της έρευνας…»
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για πως τα δημοσιεύματα είναι μια νέα προσπάθεια «μυθοπλασίας», η οποία προσπαθεί να συνδυάσει εταιρείες που είναι του γραφείου του με άλλες που δεν είναι, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως εμπλέκεται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 4,5 δις.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»
Τα Συμπεράσματα της Επιτροπής Εσωτερικών για Μεταναστευτικό-«Επείγει η αποτελεσματική διαχείριση»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα