Αιχμές Ερντογάν σε Μακρόν-Απαντήσαμε στις «απειλές» της Δύσης με φρεγάτες

«Η Δύση μας απειλεί. Μας είπαν ''αποσύρετε τα πλοία σας'' κι εμείς τι κάναμε; Στείλαμε τις φρεγάτες μας, στείλαμε τα drones μας, εξοπλισμένα και μη. Στην ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα ολόκληρη η Κύπρος. Κι εμείς και ο Νότος», δήλωσε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.
 
Σε ομιλία του ενώπιον κοινού του ΑΚΡ και αφήνοντας σαφείς αιχμές πάλι κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε ότι μόνο οι τρεις εγγυήτριες χώρες της Κύπρου έχουν δικαίωμα να μιλούν για την Ανατολική Μεσόγειο. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας λέει γιατί βρισκόμαστε εκεί. Να πού βρισκόμαστε!»
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι ίδιοι δεν είναι από αυτούς που «κάνουν πολιτική με το στόμα των Ε/κ, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών θεμάτων». Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι «στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται η Αμερική, βρίσκεται η Βρετανία, βρίσκεται η Γαλλία, βρίσκεται το Κατάρ, μόνο η Τουρκία δεν βρίσκεται», ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «έχει μάτια αλλά δεν βλέπει».

«Ολόκληρο ‘Γιαβούζ’ είναι εκεί και δεν το βλέπει. Δεν βλέπει το Μπαρμπαρός. Τέσσερα πλοία, δύο γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά πλοία. Όλα είναι εκεί με γιγαντιαίες σημαίες μας πάνω τους. Και αυτές δεν τις βλέπει», ανέφερε.
 
«Η ανατολική Μεσόγειος και η Συρία αποτελούν ζήτημα επιβίωσης για την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα τοπικά γραφεία του κόμματός του στο Ικόνιο. «Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τις εξελίξεις από την κερκίδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι… καλή είναι και η διπλωματία, αλλά το να είσαι «παρών» και στο πεδίο των μαχών αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη. «Το ζήσαμε και το είδαμε -ειδικά στο θέμα της Συρίας- ότι δεν μπορείς να κάθεσαι σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, αν δεν έχεις και παρουσία στο πεδίο της μάχης».
 
Με την ευκαιρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τα περί στρατιωτικής επιχείρησης στα ανατολικά του Ευφράτη, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για εκκαθάριση των συνόρων από τα τρομοκρατικά στοιχεία.
 
Πηγές: Έθνος, ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα