Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη η σημερινή κατάσταση πραγμάτων

«Η σημερινή κατάσταση πραγμάτων είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη, καθώς συντηρεί και διαιωνίζει την παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών, τον συνεχιζόμενο εποικισμό, την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, την παγίωση, ουσιαστικά, των τετελεσμένων της κατοχής», ανέφερε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας.
 
Σε χαιρετισμό του το μεσημέρι της Κυριακής, στη συνεστίαση Κοινοτικού Συμβουλίου Μακράσυκας Αμμοχώστου, ο κ. Τσιόλας είπε ότι είναι υποχρέωσή μας, αλλά και εθνική και φυσική ανάγκη να δώσουμε το συντομότερο, ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων. «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή εδώ, επιδεικνύει, ακριβώς, ότι το πέρασμα του χρόνου δεν έχει αλλοιώσει τη θέλησή μας για δικαίωση. Και δικαίωση σημαίνει λύση του κυπριακού προβλήματος, άρση των τετελεσμένων της κατοχής, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και επιστροφή στις πατρογονικές εστίες».
 
Στις ομολογουμένως δύσκολες ώρες της εθνικής μας δοκιμασίας, η άσβεστη μνήμη της πατρώας γης και η διατήρηση της ελληνοχριστιανικής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων μας, αποτελούν βασικό στοιχείο της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας και καθοδηγούν τον διαρκή αγώνα μας μέχρι την πολυπόθητη και ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης της πατρίδας μας, πρόσθεσε ο κ. Τσιόλας.
 
Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι συγκεντρώσεις όπως η σημερινή, έχουν ιδιαίτερη αξία και διπλό ρόλο, αφενός γιατί διατηρούν ανέπαφους τους κοινωνικούς δεσμούς, αφετέρου γιατί αποτελούν δείγμα της αειθαλούς ανάγκης για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, αναζωπυρώνοντας παράλληλα την ελπίδα της επιστροφής.
 
Είπε ακόμη πως η κυβέρνηση στηρίζει ηθικά και υλικά το εγχείρημά να διατηρήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και τις μνήμες της κατεχόμενης Μακράσυκας και σε αυτό το πλαίσιο ικανοποίησε το αίτημα για παραχώρηση γραφείων για στέγαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακράσυκας, «ώστε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ενεργά και απερίσπαστα, υλοποιώντας τους σκοπούς και τους στόχους του».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον