Ενοχλημένη η ΜΟΚΑΣ για την αμφισβήτηση της έρευνας περί ξεπλύματος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, σε σχέση με τα σχόλια που γίνονται, αναφορικά με την έρευνά της.
 
«Σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις αναφορικά με τη διερεύνηση του δημοσιεύματος για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας, λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών», αναφέρει.
 
Υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.
 
«Διερωτώμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιόν του για μελέτη των όποιων πορισμάτων», προστίθεται.
 
«Η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι «΄Επρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς», προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας», τονίζει.
 
Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», απαντούμε ότι η ΜΟΚΑΣ τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, που εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών, σημειώνει περαιτέρω.
 
«Δεν πρόκειται να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις για τις ενέργειές μας, ούτε θα απαντούμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα για την όλη υπόθεση. Η τελική Έκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων