Δεν γίνονται πολλαπλές αναγνώσεις για τη δεύτερη θέση στον ΔΗΣΥ

Δεν φαίνεται να προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία στον ΔΗΣΥ το γεγονός πως δεν κατάφερε ο εκλεκτός του να κόψει πρώτος το νήμα στις αναπληρωματικές εκλογές για τον Δήμο Αμμοχώστου.
 
Όπως ανέφεραν πηγές από την Πινδάρου στον REPORTER, το αποτέλεσμα δεν εκλαμβάνεται ως αποτυχία, δεδομένων των διαφορετικών συνθηκών που επικρατούσαν κατά την εκλογή του Αλέξη Γαλανού σε σχέση με σήμερα αλλά και το ιστορικό σε ό,τι αφορά στους δημάρχους Αμμοχώστου.
 
Έτσι κι αλλιώς, η εκλογή Κάρουλλα σε καμία περίπτωση δεν θεωρείτο δεδομένη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η υποψηφιότητα Ιωάννου υποστηριζόταν από πολλά κόμματα, ενώ υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι προερχόμενοι από τον ευρύτερο χώρο του ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Σίμος Ιωάννου νέος δήμαρχος Αμμοχώστου-Τα ποσοστά των υποψηφίων
 
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο ΔΗΣΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία για εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής, ενώ, στην πορεία, το Πολιτικό Γραφείο έλαβε την απόφαση για υποστήριξη του Παύλου Αναστασιάδη, η οποία ανατράπηκε, καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος από την στιγμή που δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια για υποψηφιότητα που θα υποστηριζόταν από τα πλείστα κόμματα. Ως αποτέλεσμα, η ηγεσία της παράταξης έκρινε ότι θα ήταν ορθότερο οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν σε επαρχιακό επίπεδο και κατέληξαν στην υποστήριξη του Νίκου Κάρουλλα, που είναι δημοτικός σύμβουλος του κόμματος.
 
Για την ηγεσία του ΔΗΣΥ η έκβαση των εκλογών στον Δήμο Αμμοχώστου θεωρείται ανεξάρτητη από τα αποτελέσματα άλλων εκλογικών διαδικασιών στις οποίες η παράταξη κατέγραψε απώλειες, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία, και δεν τυγχάνει της ίδιας ανάλυσης ούτε φέρει την ίδια βαρύτητα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν, λίγο ή πολύ, αναμενόμενο.
 
Στο κόμμα επιμένουν ότι εξάντλησαν όλες τις προσπάθειες για εξεύρεση κοινού υποψηφίου, που ήταν και ο αρχικός στόχος, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν τελεσφόρησε και τα κίνητρα πίσω από αυτόν τον προσανατολισμό συνεχίζουν να υφίστανται. Δηλαδή πως η Αμμόχωστος δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικών μαχών αλλά χώρος συνεργασίας, λόγω του ειδικού βάρους και συμβολισμού που έχει ο Δήμος στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε στενή συνεργασία με τον νέο δήμαρχο Αμμοχώστου προσβλέπει ο Πρόεδρος
 
Χαρακτηριστικό της στάσης που προτίθεται να τηρήσει το κυβερνών κόμμα είναι και το γεγονός πως έσπευσε αμέσως να συγχαρεί τον Σίμο Ιωάννου για την εκλογή του, σημειώνοντας πως αυτή την ώρα χρειάζεται όλοι να ενισχύσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου για συνολική επίλυση του Κυπριακού και για αποτροπή των απαράδεκτων επιδιώξεων της τουρκικής πλευράς για την πόλη της Αμμοχώστου.
 
Προτεραιότητα, όπως αναφέρουν πηγές από την Πινδάρου, είναι να ενωθούν δυνάμεις γύρω από την Αμμόχωστο, με επίκεντρο τη διεκδίκηση της επιστροφής της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και αυτή η ενότητα είναι που θεωρείται το στοίχημα της επόμενης ημέρας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων