Στα βαθιά από την αρχή για την Αμμόχωστο-Οι εξαγγελίες και οι προκλήσεις

Στα βαθιά καλείται να κολυμπήσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου της κατεχόμενης πόλης έπειτα την επικράτησή του στις σημερινές αναπληρωματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για εκλογή νέου δημάρχου.
 
Ο κ. Ιωάννου, όπως βεβαίως και το δημοτικό του συμβούλιο, βρίσκονται αντιμέτωποι και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στο άνοιγμα των Βαρωσιών υπό «τουρκοκυπριακή διοίκηση».
 
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από τις σημερινές εκλογές στον REPORTER,  ο Σίμος Ιωάννου είχε δηλώσει πως σε περίπτωση εκλογής του θα ενώσει τη φωνή του με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ήδη έχει τοποθετηθεί δημόσια θεωρώντας την ομάδα που εισήλθε στην πόλη υπό τον Οζερσάι, παράνομη και χωρίς καμία υπόσταση.
 
Παράλληλα, όπως είχε πει, θα προτείνουν άμεσα τη σύσταση κοινής επιτροπής Ε/κ και Τ/κ τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων υπό τον ΟΗΕ και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ταχύτερη υποβολή ολοκληρωμένου σχεδιασμού για επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή, είχε εκφράσει την πρόθεσή του από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής του, να ξεκινήσει τις διαδικασίες για άμεση αξιοποίηση του Συμβουλίου Ανοικοδόμησης και Επανεγκατάστασης, και όλης της μέχρι σήμερα παραχθείσας εργασίας του. 
 
Ο Σίμος Ιωάννου είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση σε σχέση με την Αμμόχωστο οριακή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως βρισκόμαστε στο και πέντε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σίμος Ιωάννου: Οριακή η κατάσταση για την Αμμόχωστο, είμαστε στο και πέντε 
 
Τιτάνιος αγώνας…
Τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα της εκλογής του έδωσε και στις δηλώσεις στις οποίες προέβη σήμερα, μετά την εκλογική του επιτυχία, στέλλόντας μηνύματα ενότητας στους Αμμοχωστιανούς. 
 
«Έχουμε να δώσουμε ένα τιτάνιο αγώνα, πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να μπορέσουν οι Αμμοχωστιανοί επιστρέψουν πίσω στην πόλη, να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα τα οποία τον τελευταίο καιρό τεκταίνονται γύρω από την Αμμόχωστο. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Με διχόνοια δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τίποτα. Ξεκινούμε ένα αγώνα, ο οποίος θα είναι δυναμικός», ανέφερε ο νέος δήμαρχος.
 
Ο Σίμος Ιωάννου είπε πως είναι μεγάλο το καθήκον που αναλαμβάνει μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Αλέξη Γαλανό και ευχαρίστησε όλες τις Αμμοχωστιανές και Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους.
 
«Επίσης να ευχαριστήσω και όλους όσοι ήρθαν στις κάλπες και ψήφισαν τους ανθυποψήφιους μου. Σίγουρα το ποσοστό προσέλευσης δεν ήταν το αναμενόμενο, αλλά υπάρχουν και κάποιες ιδιάζουσες συνθήκες, οι καλοκαιρινές διακοπές, η μεγάλη ζέστη», ανέφερε.  
 
«Αλλά ελπίζω», συνέχισε, «ότι ως δημοτικό συμβούλιο, ως δήμαρχος, θα δούμε αυτό το θέμα, για να κάνουμε τέτοιες ενέργειες, ώστε οι Αμμοχωστιανοί να έρθουν πιο κοντά στην πόλη τους, πιο κοντά στο δημαρχείο. Να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, τη Συμμαχία Πολιτών, την ΔΗΠΑ, οι οποίοι με στήριξαν, όλους τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που ψήφισαν εμένα».
 
Ο νέος δήμαρχος Αμμοχώστου ευχαρίστησε τους ανθυποψήφιους μου, με τους οποίους είχαν, όπως υπέδειξε, ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα εκμεταλλευτεί και την δική τους αγάπη για την Αμμόχωστο. Ευχαρίστησε επίσης την οικογένεια του, η οποία του συμπαραστάθηκε στον αγώνα που έδωσε.
 
«Πάνω απ’ όλα είναι η ενότητα των Αμμοχωστιανών. Φαίνεται ότι η πορεία μου στα 26 χρόνια στον δήμο Αμμοχώστου έπεισε τους ψηφοφόρους της Αμμοχώστου ότι μπορώ να τους αντιπροσωπεύσω και πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος, ακόμα και αυτών που δεν  ήλθαν στις κάλπες», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα