Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκκληση Εφόρου Αναπληρωματικής Εκλογής για προσέλευση των Αμμοχωστιανών στις κάλπες

  25/08/2019 14:50
Έκκληση Εφόρου Αναπληρωματικής Εκλογής για προσέλευση των Αμμοχωστιανών στις κάλπες

Έκκληση Εφόρου Αναπληρωματικής Εκλογής για προσέλευση των Αμμοχωστιανών στις κάλπες

  25/08/2019 14:50
Έκκληση στους ψηφοφόρους να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν για ανάδειξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου, απηύθυνε ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Γεώργιος Χρυσαφίνης.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χρυσαφίνης ανέφερε ότι «στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές του 2016 η προσέλευση των ψηφοφόρων ανήλθε στο 39,98%. Ωστόσο συγκρίσιμα μεγέθη δεν υπάρχουν σ’ αυτές τις αναπληρωματικές εκλογές για ανάδειξη Δημάρχου Αμμοχώστου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, αφού διεξάγονται κατά τις θερινές διακοπές, εντός του μήνα Αυγούστου, ενώ είναι τοπικές μεν εκλογές οι οποίες διεξάγονται παγκύπρια, αφού οι εκτοπισμένοι ψηφοφόροι είναι διασκορπισμένοι στα 44 εκλογικά κέντρα που υπάρχουν».
 
Αφού ανέφερε ότι «το ποσοστό προσέλευσης που μέχρι τις 1200 το μεσημέρι ανήλθε στο 15,9% είναι μεν χαμηλό, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες εκλογές. Μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί από τους πέντε υποψηφίους, εάν δηλαδή καταφέρουν να πείσουν τους εκλογείς τους να πάνε στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».
 
Εμείς συνέχισε ο κ. Χρυσαφίνης «καλούμε τους εκτοπισμένους Αμμοχωστιανούς να προσέλθουν στα 44 εκλογικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και να ψηφίσουν, ούτως ώστε να έχουμε ένα ποσοστό προσέλευσης κοντά τουλάχιστον σ’ αυτό που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές».
 
Ο Έφορος επανέλαβε ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις οκτώ απόψε και η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας