Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έστειλαν μηνύματα κατά την προσέλευση τους στην κάλπη οι Βαρωσιώτες στην Πάφο

  25/08/2019 10:09
Έστειλαν μηνύματα κατά την προσέλευση τους στην κάλπη οι Βαρωσιώτες στην Πάφο

Έστειλαν μηνύματα κατά την προσέλευση τους στην κάλπη οι Βαρωσιώτες στην Πάφο

  25/08/2019 10:09
Αμμοχωστιανοί που διαμένουν σήμερα στην Πάφο μίλησαν για τα συναισθήματα τους στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα, κατά την προσέλευσή τους στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της κατεχόμενης πόλης.

Σε δηλώσεις του ο Βάσος Παπαϊακώβου ανέφερε πως γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και πως για χρόνια διέμενε στο εξωτερικό αρχικά ως φοιτητής και μετά ως πρόσφυγας. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάφο . Ψηφίζω είπε, σήμερα γιατί “είναι άδικο πάρα πολύ το γεγονός ότι η Αμμόχωστος είναι μια νεκρή πόλη και εμείς μπορούσαμε κάλλιστα να βρούμε κάποιο τρόπο να πάμε πίσω”. Σήμερα σημείωσε," εγώ ψηφίζω και ελπίζω ότι θα πάμε πίσω και αυτός είναι ο σκοπός που ήρθα εδώ" .

Ο επίσης Αμμοχωστιανός Νίκος Τσαπαλής σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως σήμερα “είναι η μέρα της Δημοκρατίας για την Αμμόχωστο για την πόλη μας η οποία μας καρτερά και την οποία προσδοκούμε ότι θα επισκεφτούμε μια μέρα, ελεύθερη σε ένα καθεστώς που να επιτρέπει σ’ όλους τους κατοίκους της να την επισκέπτονται να την ζουν , να την κατοικούν και να την απολαμβάνουν, σ΄ όλους τους Κύπριους πολίτες “.

Είπε επίσης πως σήμερα ψηφίζει με συγκίνηση γιατί όπως είπε, αυτή η ψήφος αποτελεί μια διαδικασία «που ανανεώνει τη σύνδεση μας με τον  τόπο καταγωγής μας, με την Αμμόχωστο μας».

Συνολικά 1.184 εγγεγραμμένοι  ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Επαρχία Πάφου για την εκλογή του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως εκλογικό κέντρο λειτουργεί  στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στην αίθουσα καθηγητών όπου τοποθετήθηκαν  ο προεδρεύων και τρεις λειτουργοί. Μέχρι τις 08:00 το πρωί η προσέλευση είπε η Έπαρχος Πάφου ήταν μειωμένη αφού στις κάλπες προσήλθαν μόνο τρεις ψηφοφόροι ενώ σημείωσε η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά .

Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου, οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Πάφο, δηλαδή και στους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας, αλλά και στις κοινότητες.

Ωστόσο, συνέχισε, οι περισσότεροι βρίσκονται στην ενορία Αγίου Θεοδώρου, μετά ακολουθεί ο Μούτταλος και στη συνέχεια η Γεροσκήπου. Στις υπόλοιπες κοινότητες πρόσθεσε, είναι μικρότεροι οι αριθμοί, δηλαδή σε κάποιες έξι ψηφοφόροι, σε άλλες 10, και στην Πόλη Χρυσοχούς 12.

Σημειώνεται πως πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τη Δημαρχία της Αμμοχώστου, οι Λίνος Παπαγιάννης του ΕΛΑΜ, Σίμος Ιωάννου Ανεξάρτητος, Νίκος Κάρουλας Ανεξάρτητος, Ανδρέας Λόρδος Ανεξάρτητος και Γιώργος Σταυρή Ανεξάρτητος. 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας