Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στις κάλπες με φόντο τις τουρκικές μεθοδεύσεις για την πόλη τους οι Αμμοχωστιανοί

  25/08/2019 06:42
Στις κάλπες με φόντο τις τουρκικές μεθοδεύσεις για την πόλη τους οι Αμμοχωστιανοί

Στις κάλπες με φόντο τις τουρκικές μεθοδεύσεις για την πόλη τους οι Αμμοχωστιανοί

  25/08/2019 06:42
Στις κάλπες για την ανάδειξή του νέου τους δημάρχου προσέρχονται σήμερα οι δημότες της Αμμοχώστου.
 
Η σημερινή αναπληρωματική εκλογική διαδικασία για τη δημαρχία Αμμοχώστου πραγματοποιείται έπειτα από τον αδόκητο θάνατο του τέως δημάρχου της κατεχόμενης πόλης, Αλέξη Γαλανού, στις 15 του περασμένου Ιούλη.
 
Τη δημαρχία Αμμοχώστου διεκδικούν πέντε υποψήφιοι. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σίμος Ιωάννου, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης, και οι επίσης ανεξάρτητοι υποψήφιοι Ανδρέας Λόρδος και Γεώργιος Σταυρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι σημερινές εκλογές για τη δημαρχία της Αμμοχώστου προσλαμβάνουν ιδιαίτερη πολιτική χροιά, πέραν της δεδομένης αξίας τους λόγω της σχετιζόμενης με το Κυπριακό ιδιομορφίας τους(σ.σ. των συζητήσεων για επιστροφή της στους νόμιμους ιδιοκτήτες ως ΜΟΕ πριν από τη συνολική λύση του προβλήματος), αφού ο υποψήφιος που θα εκλεγεί ως δήμαρχος θα κληθεί να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει-μαζί βεβαίως με την Κυβέρνηση-,τις τουρκικές μεθοδεύσεις για άνοιγμα των Βαρωσίων υπό «τουρκοκυπριακή διοίκηση».
 
Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις επτά το πρωί μέχρι τις έξι απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας, μεταξύ δώδεκα και μία το μεσημέρι, ενώ για τους σκοπούς των εκλογών θα λειτουργήσουν σε όλη την Κύπρο, συνολικά 44 εκλογικά κέντρα. Τέσσερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επτά στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.
 
Δείτε ΕΔΩ πού ψηφίζετε 
 
Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό γύρω στις οκτώ το βράδυ, ενώ η ανακήρυξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Σημειώνεται ότι προς εξυπηρέτηση των δημοτών Αμμοχώστου, λειτουργεί ειδική υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών ως εξής:
 
Μέσω sms, στέλνοντας μήνυμα στον αριθμό 1199, καταχωρώντας τα εξής: wtv κενό αριθμός ταυτότητας κενό ημερομηνία γέννησης. Για παράδειγμα, wtv 999000 01/06/2000.
 
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην υπηρεσία πληροφόρησης στα πιο κάτω τηλέφωνα:
 
Παγκύπριος αριθμός: 77772212
Λευκωσία: 22804222
Λεμεσός: 25806443
Αμμόχωστος: 24801002
Λάρνακα: 24801880
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας