Μ. Ακιντζί: «Το κόστος της μη λύσης είναι μεγαλύτερο»

«Το κόστος της μη λύσης είναι μεγαλύτερο», ήταν ο τίτλος της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, στην οποία συμμετείχε ο Μουσταφά Ακιντζί. 
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στην Γερμανία για τριήμερη επίσκεψη, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (13/04) στο  Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ για τα οφέλη της λύση του Κυπριακού. 
Χτες Τρίτη με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ, του οποίου είναι και προσκεκλημένος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας ζήτηση επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ ο κος Ακιντζί δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για λύση μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.   

Προηγήθηκε γεύμα εργασίας σε εστιατόριο το οποίο βρίσκεται κοντά στην Γερμανική Βουλή. 

Εντωμεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle, ο Μουσταφά Ακιντζί υπογράμμισε την επιθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς για εξεύρεση διαπραγματευτικών λύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά εντός του 2016 έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου η τουρκοκυπριακή κοινότητα να επανασυνδεθεί με τη διεθνή κοινότητα μέσα από την επίλυση του κυπριακού.
 
Όπως επισήμανε, «λέμε από την αρχή ότι το 2016 θα είναι σημαντική χρονιά. Τελευταία, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός υπογράμμισα όχι μόνο εγώ αλλά και ο πρόεδρος Αναστασιάδης την επιδίωξη αυτού του στόχου. Και οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της ΕΕ και αυτοί της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν τις ίδιες απόψεις σε αυτό το ζήτημα. Όλοι είναι της άποψης ότι το 2016 θα είναι ένα έτος λύσεων. Όμως, πέρα από όλα αυτά, ο λαός μας είναι πρόθυμος να πετύχει αυτόν τον στόχο».
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την αισιοδοξία του κάνοντας λόγο για επίτευξη σημαντικής προόδου στις διαπραγματεύσεις, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη «σημαντικές δυσκολίες». Ο τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε ως στόχο την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο τον Μάιο.
 
Με την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο, ο Τ/κ ηγέτης μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης