Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντήσεις ζητά εκ νέου το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο για την έκθεση του OCCRP

  22/08/2019 16:34
Απαντήσεις ζητά εκ νέου το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο για την έκθεση του OCCRP

Απαντήσεις ζητά εκ νέου το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο για την έκθεση του OCCRP

  22/08/2019 16:34
«Ο οργανισμός OCCRP (Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά) επανήλθε χτες με στοιχεία για την έκθεση του που συνδέει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το σκάνδαλο Troika Laundromat», επανέλαβε σε χθεσινές της δηλώσεις το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου.
 
Όπως είπε, στην ανακοίνωση του OCCRP σημειώνεται ότι ακρογωνιαίοι λίθοι του Troika Laudromat είναι τρεις εταιρείες κελύφη με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μια από αυτές, η Gotland Industrial Inc., είναι αυτή που σύμφωνα με τον OCCRP συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης. «Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης ήταν εταίρος στην επιχείρηση το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι επίμαχες συναλλαγές», πρόσθεσε.
 
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του OCCRP, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις κύριες χώρες όπου μεταφέρθηκε μεγάλος όγκος χρημάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από την Κύπρο διακινήθηκαν €635.722.070», είπε η κ. Μαύρου.
 
«Για περισσότερο από μια βδομάδα, καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες. Σε απανωτές δηλώσεις του όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως «χαμένος στη μετάφραση», σχολιάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από τα επίμαχα ερωτήματα», δήλωσε περαιτέρω.
 
«Αν, όπως δηλώνουν, έγνοια τους είναι να προστατεύσουν την Κύπρο από «κάποιους που προσπαθούν να πλήξουν τη φήμη της», γιατί δεν απαντούν;», διερωτήθηκε.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας