Επιμένει να κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ξέπλυμα το OCCRP

Η διεθνής ειδησεογραφική Οργάνωση OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) με ανακοίνωσή της εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματός της ημερομηνίας 14 Αυγούστου και στους ισχυρισμούς που προβάλλονται σε αυτό σε σχέση με το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
 
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου το περασμένο Σάββατο περί λιβελλογραφήματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η Οργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ως λίβελλος ορίζεται μια ανακριβής πληροφορία που δυσφημίζει ένα πρόσωπο.
 
«Αλλά το δημοσίευμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λίβελλος, καθώς αφορά μόνο σε γεγονότα που υποστηρίζονται από τεκμηριωμένα στοιχεία. Υποστηρίζουμε το δημοσίευμα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Ως επαγγελματική ειδησεογραφική οργάνωση, προστίθεται, το OCCRP λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη την ακρίβεια. «Όπως και με όλες μας τις έρευνες, αυτό το δημοσίευμα πέρασε από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου των γεγονότων».
 
Η Οργάνωση αναφέρει, επίσης ότι αν διαπιστωθεί πως κάποιο από τα γεγονότα που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι λανθασμένο, τότε το OCCRP θα προβεί στην απαραίτητη διόρθωση, προσθέτοντας, ταυτόχρονα ότι «κανένας δεν έχει αμφισβητήσει οποιοδήποτε από αυτά τα γεγονότα τα οποία υποστηρίζονται από έγγραφα», που εξασφάλισε η Οργάνωση.
 
«Τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και η δικηγορική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετόχων της, είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα ευρήματα της έρευνας αρκετές εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση. Κανένας από αυτούς δεν επέλεξε να το πράξει», καταλήγει η Οργάνωση στην ανακοίνωσή της.
 
Νέα απάντηση Προδρόμου
Στο δημοσίευμα της διεθνούς ειδησεογραφικής Οργάνωσης OCCRP αναφέρεται από την πρώτη στιγμή ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με παραβίαση του νόμου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Τρόοδος, ο Εκπρόσωπος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η OCCRP, αναφερόμενη στον Πρόεδρο και στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ισχυρίστηκε στην ανακοίνωση της ότι δεν μπορεί να είναι συκοφαντική η αναφορά της, αφού στηρίζεται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτού του Οργανισμού, από την πρώτη στιγμή, γράφουν οι ίδιοι επί λέξει ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – εγώ δεν μιλώ για κανένα δικηγορικό γραφείο - δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με παραβίαση του νόμου».
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα