Αντεπιτίθεται και προχωρεί με νομικά μέτρα το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδης

To δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης, σε ανακοίνωσή του σε απάντηση των ισχυρισμών της πλατφόρμας OCCRP, σημειώνει ότι ουδέποτε το γραφείο βρέθηκε υπό διερεύνηση και προτίθεται να κινηθεί δικαστικός εναντίον των όσων μέσα από ψευδείς ειδήσεις και λιβελλογραφήματα, και με καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες, θέλουν να πλήξουν την φήμη του γραφείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σκληρή απαντήση Προεδρικού στα περί ξεπλύματος από Νίκο Αναστασιάδη
 
Παράλληλα, προσθέτει, επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματά του εναντίον κυπριακών εντύπων που αναδημοσίευσαν τα λιβελλογραφήματα.
 
Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Στάθης Λεμής, Διευθύνων Σύμβουλος του  δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης ΔΕΠΕ, σε απάντηση των ισχυρισμών της πλατφόρμας (OCCRP) παρατηρεί ότι είναι η «πολλοστή φορά που για καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες επιχειρείται δια ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων να στοχοποιηθεί το δικηγορικό μας γραφείο».¨
 
Σημειώνει ότι είναι «καλά γνωστό πως τα όσα αναφέρονται ως στοιχεία που τάχα εμπλέκουν εταιρείες του δικηγορικού μας γραφείου σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αποτέλεσαν αντικείμενο διερεύνησης από ανακριτικές αρχές ανάλογων αδικημάτων από υπηρεσίες διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και εκείνες των Ηνωμένων Πολιτειών».
 
«Εις ουδεμία των ερευνών», τονίζει, «διεφάνει είτε ότι το δικηγορικό μας γραφείο είτε οποιαδήποτε εταιρεία πελατών μας εμπλέκεται σε ανάλογα αδικήματα. Ως εκ τούτου, ουδέποτε το δικηγορικό γραφείο εβρέθει υπό διερεύνηση».
 
Παράλληλα επισημαίνει ότι το «χείριστο είναι πως η εν λόγω πλατφόρμα επικαλείται πληροφορίες όχι από τις ερευνώσες αρχές αλλά από αμφιβόλου αξιοπιστίας πήγες».
 
Στην ανακοίνωση, ο κ. Λεμής τονίζει ότι το γραφείο δεν προτίθεται να ασχοληθεί «με τις αθλιότητες των λιβελλογραφημάτων της εν λόγω πλατφόρμας. Είναι όμως πρόθεσή μας να κινηθούμε δικαστικός εναντίον των όσων μέσα από ψευδείς ειδήσεις και λιβελλογραφήματα, και με καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες, θέλουν να πλήξουν την φήμη του δικηγορικού μας γραφείου».
 
«Εκείνο που μας θλίβει», προσθέτει, «είναι η απαράδεκτη αναδημοσίευση ανάλογων λιβελλογραφημάτων από Κυπριακά έντυπα, εναντίον των οποίων και επιφυλάσσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας