Εκπρόσωπος: Το συμφέρον της Κύπρου είναι η πραγματική ανεξαρτησία

Η καθαρή θέση και η πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, «αν βρει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά, θα μας επιτρέψει σύντομα να συζητήσουμε την οριστική επίλυση του πολύχρονου προβλήματος της ξένης κατοχής, της προσφυγιάς και του σφετερισμού των περιουσιών», δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των πεσόντων του Δήμου Μόρφου, ο κ. Προδρόμου μετέφερε το θερμό χαιρετισμό και τη διαβεβαίωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στην προσπάθεια απελευθέρωσης της χώρας μας από την κατοχή και επανένωσης μέσα από μια συμφωνημένη λειτουργική και βιώσιμη λύση».
 
Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και στις ευθύνες της Τουρκίας, και σημείωσε ότι «η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια έντιμη συμφωνία συμβιβασμού που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες ειρηνικής συνεργασίας και ευημερίας για όλους μέσα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου: Διαπραγματεύσεις σημαίνει ότι θα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα
 
«Θα πρέπει γι’ αυτό να αποφευχθούν υπέρμετρες νεοφανείς αξιώσεις που και παραβιάζουν παλαιότερες συγκλίσεις και καθιστούν μια συμφωνία ανέφικτη. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Κύπρος προχωρά σε συμφωνία λύσης, προκειμένου να αφεθεί απερίσπαστη από ξένες επεμβάσεις να λειτουργεί ως κράτος δικαίου και να κυβερνάται μέσα από δημοκρατικές συνθήκες, με ένα λειτουργικό σύστημα», είπε.
 
Ανέφερε ότι «στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού είναι στρατευμένη και ολόκληρη η Κυβέρνηση», η οποία «με μελετημένες και με στοχευμένες πολιτικές τα τελευταία χρόνια καλλιεργούμε και αξιοποιούμε διεθνή ερείσματα και συνεργασίες».
 
«Ταυτόχρονα, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες που θα προσφέρει η επανένωση της πατρίδας μας για το σύνολο των νόμιμων και μόνιμων Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το συμφέρον της Κύπρου είναι η πραγματική ανεξαρτησία, χωρίς ξένους εγγυητές, στρατό και επεμβάσεις», είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία