Δεν δεχόμαστε πλέον αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, δηλώνει ο Γεώργιος Σταυρή

Δεν δεχόμαστε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Σταυρή, προσθέτοντας πως προτεραιότητα του είναι η άμεση αφύπνιση των προσφύγων της κατεχόμενης πόλης, οι οποίοι παρέδωσαν το δικαίωμα διαχείρισης της επιστροφής στην Αμμόχωστο στα πολιτικά κόμματα.  
 
Οι εκλογές για τον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου διεξάγονται την Κυριακή 25 Αυγούστου και σε αυτές κατέρχονται πέντε υποψήφιοι, οι Λίνος Παπαγιάννης, Ιωάννου Σίμος, Κάρουλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.
 
Ο κ. Σταυρή ανέφερε ότι ο στόχος του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αμμοχώστου είναι «η άμεση αφύπνιση των προσφύγων της κατεχόμενης πόλης, οι οποίοι δυστυχώς και μυστηριωδώς αποδέχθηκαν τις αστοχίες κι ανεπάρκειες πολιτικών κομμάτων για ατελείωτες δεκαετίες και παρέδωσαν το δικαίωμα  διαχείρισης του προεξάρχοντος θέματος της επιστροφής της Αμμοχώστου στους εγκάθετους τους, αδιαμαρτύρητα και χωρίς καμία απαίτηση».
 
Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του είναι να πείσει τους συμπολίτες του πως «η συμμετοχή τους στις αποφάσεις του κράτους για την πόλη είναι πλέον άμεση και αδιαπραγμάτευτη απαίτηση και ταυτόχρονα ο κοινός καθορισμός του Σχεδίου Δράσης Επιστροφής της Αμμοχώστου με άμεση εφαρμογή».
 
Δυστυχώς, συνέχισε, οι Βαρωσιώτες «δεν έχουν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση από τα κόμματα και το κράτος για το καθεστώς της Αμμοχώστου και έτσι παθητικά περιμένουν άλλους να νοιαστούν για την πόλη τους, που μας περιμένει εδώ και 45 χρόνια. Εχουμε εκπονήσει πλήρες σχέδιο δράσεων, που στοχεύουν στην επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου σε συνθήκες νομιμότητας, ασφάλειας και οικονομικής βιωσιμότητας που είναι άμεσα εφαρμόσιμο», είπε.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρει ότι διαφέρει σε όλα από τους ανθυποψηφίους του, στα ακαδημαϊκά προσόντα, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενώ διαθέτει «όπλα» με τα οποία θα διεξάγει τον αγώνα του για την Αμμόχωστο. Πάνω από όλα, συνέχισε «είμαι ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος από όλους τους άλλους», είπε.
 
Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι έχει πλήρες πρόγραμμα για τον τρόπο επιστροφής, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν και μετά τη μεγάλη επιστροφή, ενώ είναι και ο μόνος που δηλώνει «πρώτιστη αφοσίωση στους νόμιμους κάτοικους Αμμοχώστου. Με τη δημαρχία μου οι δημότες της Αμμοχώστου θα βγουν μπροστά για πρώτη φορά διεθνώς και τοπικώς σε θέματα που αφορούν την κατεχόμενη πόλη» είπε και πρόσθεσε ότι από το 2016 αναφέρει πως «δεν δεχόμαστε πλέον αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς».
 
Σύμφωνα με τον κ. Σταυρή σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος της Αμμοχώστου «άμεσα και χωρίς χρονοτριβή» θα οργανωθούν συγκεντρώσεις των δημοτών όπου και να βρίσκονται στην Κύπρο, θα τους παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων για την επιστροφή στην πόλη, θα απαντήσει κάθε ερώτηση και θα ανοίξει διαρκή διάλογο με τους δημότες αφού «ό,τι αποφασιστεί να πράξουμε θα είναι η εντολή των ιδίων των Δημοτών. Το Βαρώσι θα λειτουργήσει από τώρα ως πλήρης Συμμετοχική Δημοκρατία  έστω και εάν δεν έχουμε ακόμα επιστρέψει» ανέφερε.
 
«Θα  αναληφθεί μεγάλη εκστρατεία διαφώτισης στο εξωτερικό μαζί με ομάδα δημοτών, που θα είναι πέραν και επιπρόσθετα του Δημοτικού Συμβουλίου σε εθελοντική βάση, ως απαραίτητος σύνδεσμος με τον πληθυσμό του Βαρωσιού. Ποτέ προηγουμένως δεν υπήρχε τέτοια άμεση σύνδεση της Δημαρχίας με τους δημότες τους οποίους εκπροσωπεί» είπε και σημείωσε ότι «θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ουσίας με διεθνή κέντρα αποφάσεων».
 
Για τη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως «δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε ένα λαό που υπήρξε θύμα των κάκιστων χειρισμών των ηγεσιών του και μέχρι σήμερα παραμένει εγκλωβισμένος σε πικρές πραγματικότητες τις οποίες δεν δημιούργησαν οι ίδιοι. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο λαός να έχει κουραστεί ψυχολογικά και ουσιαστικά και να χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Δυστυχώς όμως συνέχισε «δεν υπάρχει άλλος τρόπος όπου νόμιμα οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στην ζωή τους παρά με την ψήφο τους, ένα πανίσχυρο όπλο που το έχουν για καιρό απεμπολήσει».
 
Ταυτόχρονα κάλεσε τους Βαρωσιώτες να αφιερώσουν μία ώρα από τις διακοπές τους για την μεγάλη αγάπη όλων, την Αμμόχωστο, την οποία «αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τον μαύρο Αύγουστο του 1974. Καλώ όλους τους Αμμοχωστιανούς να προσέλθουν μαζικά να ψηφίσουν στις 25 Αυγούστου για να επιτελεσθεί η μεγάλη αλλαγή και σύντομα και η μεγάλη επιστροφή την οποία οι νόμιμοι κάτοικοι Αμμοχώστου θα επιλέξουμε και θα συναποφασίσουμε».
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι