Ν. Κάρουλλας: Kαθήκον μας να ζητάμε από την ηγεσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επανένωση

Ως Αμμοχωστιανοί, δεν πρόκειται να κοιτάμε την πατρίδα μας από μακριά και είναι καθήκον να ζητάμε από τη δική μας ηγεσία όπως εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επίτευξη μιας λύσης που να επανενώνει την πατρίδα μας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.
 
Οι εκλογές για τον κατεχόμενο Δήμο διεξάγονται στις 25 Αυγούστου και σε αυτές κατέρχονται συνολικά πέντε υποψήφιοι (Λίνος Παπαγιάννης, Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος).
 
Ο κ. Κάρουλλας που κατέρχεται με σύνθημά του «Μαζί μπορούμε να ελπίζουμε» δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως η δική του υποψηφιότητα αποτελεί ένα κάλεσμα στους Αμμοχωστιανούς προκειμένου ‘να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις’.
 
«Χάσαμε τα καλύτερα μας χρόνια περιμένοντας και ίσως λάθος περιμέναμε. Η δική μου υποψηφιότητα,  είναι ένα κάλεσμα για να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Ένα κάλεσμα για να δούμε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι. Στην Αμμόχωστο δεν αρμόζει να διορίζεται ένας δήμαρχος. Πρέπει την δημαρχία Αμμοχώστου να την διεκδικούν πολλοί. Η δημαρχία της πόλης μου αξίζει περισσότερο από οποιοδήποτε αξίωμα», αναφέρει.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρει πως πρώτο του μέλημα είναι να ξυπνήσει το συναίσθημα της περηφάνιας γιατί είμαστε Αμμοχωστιανοί, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Αμμοχώστου, ως ο μεγαλύτερος κατεχόμενος δήμος, πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους άλλους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες, να είναι δίπλα και από τους ελεύθερους δήμους και κοινότητες της Αμμοχώστου και αν το καταφέρει, τότε υπάρχει και ελπίδα και δυναμική.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει στην συνέντευξή του ότι εδώ και χρόνια είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν στόχο την επανένωση της πατρίδας μας και ότι αυτή η επανένωση ύστερα από τόσα χρόνια, δεν μπορεί να γίνει με μια υπογραφή.

«Θα πρέπει όλοι μας , ή οι περισσότεροι από εμάς, να έχουμε επιλέξει συνειδητά, ότι το κόστος της λύσης αξίζει να το επωμιστούμε. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το τέλος της εποχής όπου το μίσος ήταν μια διέξοδος στα αδιέξοδα της στείρας πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και που τα οφέλη της διατήρησης του status quo ήταν τόσο μεγάλα, που είχαν φορέσει ένα μανδύα πατριωτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρει πως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα ζήσουμε στο μέλλον μαζί, για να μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να προχωρήσουμε μαζί.
 
«Ως Αμμοχωστιανοί, δεν πρόκειται να κοιτάμε την πατρίδα μας από μακριά. Θα είμαστε μπροστά να ανοίγουμε δρόμους στο διαχωρισμό, να απλώνουμε το χέρι στη συμφιλίωση, να αφουγκραζόμαστε τον  ανθρώπινο πόνο, ελπίζοντας ότι η ηγεσία θα μας ακολουθήσει», προσθέτει.
 
Όπως σημειώνει στην συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, είναι σημαντικό να θυμίζουμε σε όλους ότι ανήκουμε εκεί που είναι οι ρίζες μας και όχι εκεί που κάποιοι αποφάσισαν, γιατί αυτό υπαγορεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, ΄όπως λέει.

«Θα απομονώσουμε όλους τους πατριδοκάπηλους και αυτούς που το μόνο τους όραμα είναι οι επόμενες εκλογές.  Γιατί η πιο ασφαλής θεραπεία για τη ματαιοδοξία είναι η μοναξιά», αναφέρει.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις κινήσεις Οζερσάϊ  για την Αμμόχωστο , ο υποψήφιος Δήμαρχος εκφράζει την εκτίμηση ότι μόνο εμείς οι Ελληνοκύπριοι δίνουμε τόσο εκτόπισμα στον Οζερσάϊ.
 
«Με τον τρόπο αυτό τον ανεβάζουμε στα μάτια και των Τουρκοκυπρίων, ένα αρνητικό πρωταγωνιστή στην προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας που δεν έχει το ανάλογο εκτόπισμα ανάμεσα στους Τ/Κ. Όπως γνωρίζετε, δυσάρεστα τετελεσμένα έχουμε σε περιόδους που δεν διεξάγονται συνομιλίες. Καθήκον μας σαν Αμμοχωστιανοί και σαν εκτοπισμένοι, είναι να ζητούμε από τη δική μας ηγεσία όπως εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για επίτευξη μιας λύσης που να επανενώνει την πατρίδα μας», αναφέρει.
 
Ο κ. Κάρουλλας εκτιμά ότι οι Αμμοχωστιανοί θα πάνε μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με τους ελεύθερους δήμους και  προσθέτει ότι αυτό το μήνυμα θα πρέπει να περάσει με το κλείσιμο των καλπών και στις δύο πλευρές και στη διεθνή κοινότητα.
 
«Αν εμείς δείξουμε ότι είμαστε πρώτα Αμμοχωστιανοί και μετά οτιδήποτε άλλο, τότε θα υπάρχει ελπίδα. Και ναι πιστεύω ότι η προσέλευση των Αμμοχωστιανών θα είναι ικανοποιητική, ότι θα σταλεί το μήνυμα», σημειώνει.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια