ΑΚΕΛ: Θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην απασχόληση των νέων

Για θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Κύπρου και στην απασχολησιμότητα των νέων πτυχιούχων κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.
 
«Έγγραφο εργασίας της Κομισιόν που κυκλοφόρησε την τελευταία βδομάδα, καταγράφει μια ακόμη θλιβερή πρωτιά της χώρας μας που αφορά ότι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία. Τη νέα γενιά. Οι νέοι πτυχιούχοι στην Κύπρο, παρά τα πλούσια ακαδημαϊκά τους προσόντα, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απασχολησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει.

Προσθέτει ότι η συνολικότερη εικόνα είναι ακόμη πιο τραγική, αφού σ’ αυτή θα πρέπει να προστεθούν το πολύ ψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, το πολύ ψηλό ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας, η καθαρή μετανάστευση τα τελευταία δύο χρόνια 30,000 Κυπρίων, κυρίως νέων αλλά και οι μισθοί πείνας που λαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες φτωχών εργαζομένων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι επίσης νέοι άνθρωποι. 
 
«Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση Συναγερμού Αναστασιάδη θεωρεί ότι όλα πάνε θαυμάσια και περίφημα στο πλαίσιο ενός success story που τελικά μόνο αυτοί και η πλουτοκρατία αισθάνονται. Μάλιστα, επειδή θεωρούν απόλυτα επιτυχημένη την πολιτική που εφαρμόζουν, ζητούν τη ψήφο των πολιτών για να συνεχίσουν ακάθεκτοι το οικονομικό θαύμα των τελευταίων τριών χρόνων. Το θαύμα της φτωχοποίησης του λαού μας, της διάλυση της μεσαίας τάξης και της μετατροπής της Κύπρου στην πιο άνιση κοινωνία στην Ευρώπη, μετά τις χώρες της Βαλτικής», αναφέρεται.
 
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και το ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, “η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι η Κύπρος ζει ένα success story, καταρρίπτεται από τη θλιβερή πραγματικότητα”. “Το τραγικό είναι ότι, η κυβέρνηση, επιμένει να ζει στις ψευδαισθήσεις που η ίδια δημιουργεί και διακηρύσσει δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε στην πολιτική της” προσθέτει.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας