Οι Τούρκοι μάς υποδεικνύουν με θράσος να μαζέψουμε τα μυαλά μας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ενώ πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στο νησί αλλά και την Αμμόχωστο. Εν μέσω τουρκικών παρανομιών, θεώρησε ότι έπρεπε να επιτεθεί εκ νέου στις γειτονικές χώρες. 
 
Ο Τούρκος υπουργός συνοδεύονταν από όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως σημειώνει το «πρακτορείο ειδήσεων» των κατεχομένων, είναι η πρώτη φορά που Τούρκος Υπουργός Αμυνας επισκέπτεται τα κατεχόμενα συνοδευόμενος από τόσο υψηλού επιπέδου αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 
 
Ο Ακάρ δήλωσε «όσο εμείς μιλάμε για ειρήνη το θεωρούν αδυναμία, όταν λέμε πως θα δεν επιτρέψουμε τετελεσμένα το θεωρούν απειλή. Γι´ αυτό οι γείτονες μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Μέχρι σήμερα ασκήσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας ως εγγυήτρια δύναμη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και για να το κάνουμε αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι».
 
Ο Ακάρ πρόσθεσε πως «η άποψη μας, και η κεντρική άποψη μας για το θέμα ( σ.σ. Κύπρου) είναι όπως και πριν 45 χρόνια. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενική να πάρει μαθήματα από το παρελθόν και να προσπαθήσουν να μην φέρουν τα γεγονότα στην μυ επίλυση αλλά να προχωράμε επιλύοντας θέματα.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι τα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους και ότι τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τις υποστηρίζουν.

 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απευθυνόμενος στους Τούρκους στρατηγούς τόνισε πως «η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να μην κάνουν λάθη».
 
Εμείς στην πραγματικότητα «στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας. Πρώτα ο πρόεδρος μας κι εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια και με αρχές και υποστηρίζουμε όσα λέμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ