Τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας

Την πρώτη τους τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών πραγματοποιούν σήμερα, στη Λευκωσία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία.
 
Στη συνάντηση συμμετέχουν ο ΓΔ του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Πρέσβης Mohammad Tayseer Bani Yasin.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά την τριμερή συνάντηση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας σε πολιτικό επίπεδο.
 
Πριν την έναρξη της συνάντησης, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ με το πέρας της τριμερούς συνάντησης θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης.
 
Η συνάντηση αυτή είναι απόρροια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.
 
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές