Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Blame game μετά το ναυάγιο για κοινό υποψήφιο στην Αμμόχωστο

  03/08/2019 09:09
Blame game μετά το ναυάγιο για κοινό υποψήφιο στην Αμμόχωστο

Blame game μετά το ναυάγιο για κοινό υποψήφιο στην Αμμόχωστο

  03/08/2019 09:09
Μέρα εξελίξεων ήταν η Παρασκευή, όσο αφορά την αναπληρωματική εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου προς ανάδειξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου, με το ΑΚΕΛ να καταγγέλλει τον ΔΗΣΥ για κομματικά παιχνίδια και τον ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ για ασυνέπεια στη στάση του.
 
Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση να στηρίξει ως υποψήφιο για τη δημαρχία της Αμμοχώστου, τον Πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη. Την ίδια ώρα ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ προχωρούν κανονικά με την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου, που ήταν υποψήφιος και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές χάνοντας τη Δημαρχία από τον Αλέξη Γαλανό για μόλις 23 ψήφους.
 
Η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, να στηρίξει την υποψηφιότητα Παύλου Αναστασιάδη, προκάλεσε αντιδράσεις στο ΑΚΕΛ αφού, παρά το γεγονός ότι ήταν ανάμεσα στη λίστα των προτεινόμενων κοινών υποψηφίων της Εζεκία Παπαϊωάννου, αρχικά είχε απορριφθεί από τον ΔΗΣΥ.
 
 
Στον ΔΗΣΥ πάντως σημειώνουν πως έκαναν την υπέρβαση και στήριξαν πρόσωπο που προτάθηκε από το ΑΚΕΛ, επιστρέφοντας τα πυρά και υποδεικνύοντας, πως αυτό έκανε πίσω στην προσπάθεια για κοινό υποψήφιο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ασυνέπεια στη στάση του.
 
Χθες το βράδυ, σε Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου έγινε συζήτηση και για τα δύο ονόματα, ωστόσο τελικά προς ψηφοφορία μπήκε μόνο το όνομα του Σίμου Ιωάννου, ο οποίος έλαβε το πράσινο φως και θα είναι ο κοινός υποψήφιος του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, το οποίο θα λάβει την αντιδημαρχία.
 
Δεδομένης της κοινής απόφασης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ να πορευθούν στις εκλογές της 25ης Αυγούστου με τον Σίμο Ιωάννου, στον Δημοκρατικό Συναγερμό προς το παρόν είναι σε ισχύ η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου. Κάτι όμως που αργά η γρήγορα θα αλλάξει αφού το ενδιαφέρον του Παύλου Αναστασιάδη για την Δημαρχία προϋπόθεται να είναι κοινός υποψήφιος όλων των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως πέραν του Σίμου Ιωάννου του οποίου η υποψηφιότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, η Αλληλεγγύη στηρίζει την υποψηφιότητα του Λοϊζου Αυξεντίου, ενώ ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές ο Ανδρέας Λόρδος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας