Κομματικά παζάρια για να τα βρουν σε κοινό υποψήφιο δήμαρχο στην Αμμόχωστο

Ο προτεινόμενος από το ΑΚΕΛ Σίμος Ιωάννου φαντάζει με τα υφιστάμενα δεδομένα ως το μεγάλο φαβορί για να είναι ο κοινός υποψήφιος, τουλάχιστον των τριών μεγάλων κομμάτων, στην αναπληρωματική εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου προς ανάδειξη του νέου δημάρχου Αμμοχώστου.
 
Ο Σίμος Ιωάννου, ήταν ο υποψήφιος τον οποίο το ΑΚΕΛ στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2016 μαζί με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, εξασφαλίζοντας 41,54% αλλά αποτυγχάνοντας να εκλεγεί για 23 ψήφους, με τους οποίους είχε επικρατήσει και επανεκλεγεί τελικά ο Αλέξης Γαλανός.
 
Πέραν του ΑΚΕΛ, την υποψηφιότητα του κ. Ιωάννου φαίνεται ότι θα στηρίξει κατά πάσα πιθανότητα και το ΔΗΚΟ, ενώ ως επικρατέστερο φαντάζει αυτή τη στιγμή το σενάριο να τύχει στήριξης και από τον ΔΗΣΥ.
 
Πληροφορίες του REPORTER θέλουν την ηγεσία του ΔΗΣΥ να έχει κλειδώσει ως απόφαση την παροχή στήριξης στην υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου, ζητώντας και λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα την αντιδημαρχία του κατεχόμενου δήμου, την οποία σήμερα κατέχει το ΑΚΕΛ.
 
Το όλο θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, όπου ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό, αναφορικά με το τι θα πράξει ο ΔΗΣΥ στις αναπληρωματικές εκλογές της 25ης Αυγούστου.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως στον ΔΗΣΥ καταγράφονται έντονες αντιδράσεις από τοπικά στελέχη της παράταξης γύρω από το ενδεχόμενο στήριξης του προτεινόμενου από το ΑΚΕΛ υποψηφίου, τα οποία προκρίνουν κομματική υποψηφιότητα(σ.σ. στο τραπέζι τέθηκαν τα ονόματα του δικηγόρου Κυριάκου Κούσιου και του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κάρουλα).
 
Οι έχοντες την άποψη αυτή, προτάσσουν, μεταξύ άλλων, το επιχείρημα πως σε ένα δήμο όπου ο ΔΗΣΥ αποτελεί την πρώτη πολιτική δύναμη, δεν κρίνεται πολιτικά ορθό όχι απλώς να μην διεκδικείται από το κόμμα, αλλά και να υποστηρίζεται υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
 
Παρά τις αντιδράσεις αυτές, ωστόσο, φαίνεται ότι η Πινδάρου δύσκολα θα κινηθεί σε άλλη επιλογή πέραν αυτής στην οποία, όπως έχει προαναφερθεί, φαίνεται να έχει καταλήξει. Δηλαδή, στη στήριξη της υποψηφιότητας του Σίμου Ιωάννου.
 
Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕΚ, στο τραπέζι των υπολοίπων κομμάτων  τέθηκε το όνομα του πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου του Κινήματος Γιώργου Βαρνάβα. Με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής όμως, ο Γιώργος Βαρνάβα δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα, χωρίς να αποκλείεται να το πράξει σε περίπτωση που τα δεδομένα ανατραπούν και η υποψηφιότητά του τύχει τελικά ευρύτερης στήριξης και από άλλες πολιτικές δυνάμεις. 
 
Απ’ εκεί και πέρα, το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει προτείνει για κοινό υποψήφιο όλων των κομμάτων τον Λοίζο Αυξεντίου, υπέρ της υποψηφιότητάς του οποίου τάχθηκε χθες ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί τα κόμματα να σκεφθούν σοβαρά την υποψηφιότητα του Λ. Αυξεντίου ο Ανδρέας Κεττής
 
Υπενθυμίζεται πως την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα εξέφρασε και ο Ανδρέας Λόρδος, ο οποίος κατήλθε ως υποψήφιος και στις δημοτικές εκλογές του 2016 εξασφαλίζοντας 13,71%   

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»