Τατάρ προς Μητσοτάκη: Έχουμε πίσω μας το τουρκικό έθνος, μιλάτε όσο θέλετε

Το θέμα των αποζημιώσεων στα Βαρώσια μελετά το ψευδοκράτος αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι θα καταφέρουν να ‘απελευθερωθούν’ και από αυτά. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια σταδιακά. Απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε "έχουμε τον τουρκικό έθνος πίσω μας, μιλάτε όσο θέλετε". 

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη σε σύνοδο για τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι απευθύνει μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό που ήρθε στην Κύπρο λέγοντάς του: “Το τουρκικό έθνος είναι πίσω μας. Μιλάτε όσον θέλετε. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί. Κανείς δεν μπορεί να πάρει τα δικαιώματα του ‘τ/κ λαού’ που πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες. Το λέω αυτό ως ‘πρωθυπουργός’ της ‘τδβκ’”.

Συνεχίζοντας είπε για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, “ο Μητσοτάκης ας μην ξεχνά ότι ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος το έσκασε από τη χούντα, μπόρεσε να γυρίσει στην Ελλάδα χάρη στη επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, που έριξε τη χούντα”

Για τα Βαρώσια ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “έμειναν κλειστά για 45 χρόνια, φτάνει. Υπάρχουν και ζητήματα αποζημιώσεων”. “Από τις εργασίες που έγιναν αποδεικνύεται ότι είναι οθωμανική περιουσία και οι περιουσίες μας λεηλατήθηκαν από λάθη που έγιναν κατά την αγγλοκρατία. Πρέπει εκεί να ανοίξει υπό τ/κ διοίκηση. Στην ‘τδβκ’ υπάρχει η Επιτροπή Αποζημιώσεων την οποία αναγνωρίζει και η Ευρώπη. Θα υποβάλουν εκεί αιτήσεις. Μπορεί να υπάρχουν Ε/κ και Βρετανοί παλιοί κάτοικοι. Μπορεί να υπάρχουν και Αμερικανοί”, ανέφερε.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλουν να ανοίξουν τα Βαρώσια σταδιακά, λέγοντας πως αν κοιτάξει κανείς από ένα ψηλό κτίριο της Αμμοχώστου θα δει ότι εκεί είναι η συνέχεια της Αμμοχώστου. 

Πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων θα ωφελήσει την οικονομία των κατεχομένων. “Επειδή είναι κλειστά υπάρχουν και θέματα αποζημιώσεων. Θα απελευθερωθούμε και από αυτά. Αυτή τη στιγμή η ‘κυβέρνησή’ μας κάνει εργασίες. Κάνει εργασίες καταγραφής”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία έκανε πολύ σημαντικά βήματα, λέγοντας ότι έχουν μερίδιο και οι Τ/κ στον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου αλλά και η Τουρκία έχει δικαιώματα. “Δεν μπορείτε να κάνετε αυτές τις γεωτρήσεις μόνοι σας, αν θα τις κάνετε μονομερώς τότε και η Τουρκία θα κάνει”, ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές