Ο Πρόεδρος της Βουλής ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Βουλγαρία

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δημήτρη Συλλούρη ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη επίσκεψή της στη Σόφια, που πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας Tsveta Karayancheva.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές Κώστας Κωνσταντίνου, Στέφανος Στεφάνου και Πανίκος Λεωνίδου, είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov, τον Πρόεδρο Rumen Radev και την Προέδρο της Εθνοσυνέλευσης Tsveta Karayancheva.

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της βουλής και οι Κύπριοι βουλευτές που τον συνοδεύουν θα επισκεφθούν το Δήμο της Σόφιας όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της βουλγάρικης πρωτεύουσας Ελέν Γκερντζόκοβ και με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ντόντσδο Μπαρμπάλοβ.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την έδρα του Πατριάρχη Βουλγαρίας όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας Νεόφυτο. Θα επισκεφθεί, επίσης, την εκκλησία Αγία Νεδέλια (Κυριακή).

Η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη συνέχεια στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου θα έχει συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Emilia Kraleva.

Η αντιπροσωπεία, πλην του κ. Συλλούρη, θα αναχωρήσει στις 18.35 από το αεροδρόμιο της Σόφιας για την επιστροφή της στην Κύπρο, μέσω Βιέννης. Η αντιπροσωπεία φτάνει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο κ. Συλλούρης θα επισκεφθεί το απόγευμα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ακολούθως θα συναντηθεί με Κύπριους επιχειρηματίες. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Πρέσβης της Κύπρου στη Σόφια Μάριος Κουντουρίδης στην παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας Γρηγόρη Βασιλοκωνσταντάκη.

Ο κ. Συλλούρης θα αναχωρήσει από τη Σόφια αργότερα το βράδυ με προορισμό την Αθήνα.

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών