Αδούλωτη Κερύνεια σε Μητσοτάκη: Επαναδιατύπωση στόχου στο Κυπριακό

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  διατύπωσε τη θέση ότι επιβάλλεται επανεκτίμηση των διαδικασιών που ακολουθούνται στο Κυπριακό και επαναδιατύπωση στόχου.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου οι θέσεις που εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση παραδόθηκαν και γραπτώς σε υπόμνημα.  Σε αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η θέση ότι επιβάλλεται επανατοποθέτηση του Κυπριακού με αποκλειστικό στόχο, την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας που είχε παραβιασθεί στην Κύπρο το 1974.
 
Το σωματείο στο υπόμνημα του διευκρινίζει ότι επιβάλλεται διακοπή του δικοινοτικού διαλόγου για λύση ΔΔΟ, ο οποίος απομακρύνει το Κυπριακό από την ουσία του, ως διεθνές θέμα στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μετατρέπει σε μια απλή δικοινοτική διαφορά Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου και η ανάληψη διεθνούς διπλωματικής δράσης με στόχο τον τερματισμό της κατοχής με απομάκρυνση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων χωρίς όρους περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αποκατάσταση της άσκησης  της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας  πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, την κατάργηση των συνθηκών εγκαθίδρυσης και εγγυήσεων.
 
Το σωματείο εκφράζει επίσης τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να θωρακίσει τον ελληνισμό οικονομικά και στρατιωτικά. Προσθέτει ακόμα ότι οι εντεινόμενες τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, καθιστούν αντιληπτό πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο ήταν το δόγμα του ενιαίου αμυντικού τόξου, Ελλάδας Κύπρου  και πόσο λανθασμένη ήταν η κατάργησή του.  Η αμυντική στρατιωτική ενίσχυση Ελλάδος και Κύπρου αποτελούν απαραίτητους πυλώνες αντιμετώπισης των τουρκικών απειλών, αναφέρει στο υπόμνημα το σωματείο.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ