Συνάντηση σε σχηματισμό τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ συν ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον

Αξιωματούχοι της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ είχαν συνάντηση σε σχηματισμό τριμερούς συν οι ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα οικονομικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπιστούν κοινά οικονομικά και εθνικά ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με την οικονομία.

Σε κοινή δήλωση, η οποία εκδόθηκε από τις τέσσερις κυβερνήσεις για τον «Πρώτο Οικονομικό Διάλογο» μεταξύ των χωρών αυτών, αναφέρεται ότι τη συνάντηση φιλοξένησε η Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Οικονομικές και Επιχειρηματικές Υποθέσεις Manisha Singh με τη συμμετοχή του Κύπριου Πρεσβευτή Μάριου Λυσιώτη, του Έλληνα Επιτετραμμένου Θεόδωρου Μπιζάκη και του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Benjamin Krasna.

«Στις 25 Ιουλίου, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ, συναντηθήκαμε στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουμε τη σημασία της οικονομικής εμπλοκής ως μέρος της κοινής μας δέσμευσης για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται.

Η συνάντηση ακολουθεί την κοινή δήλωση της 20ης Μαρτίου 2019 της Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, προστίθεται.

Σε εκείνη την συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, «υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τον τριμερή μηχανισμό και αναφέρθηκε στη σημασία της αυξημένης συνεργασίας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «οι αξιωματούχοι συζήτησαν οικονομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση κοινών οικονομικών υποθέσεων και ζητημάτων εθνικής ασφαλείας, που σχετίζονται με την οικονομία».

Οι αξιωματούχοι, σημειώνεται, «δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και των μερών που απαρτίζουν τον τριμερή μηχανισμό για αυτά και άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομία και να διερευνήσουν την προοπτική για περαιτέρω συνεργασία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ