Ο Υπουργός Ενέργειας στο Κάιρο για τη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα για το Κάιρο, όπου αύριο το μεσημέρι θα συμμετάσχει στη 2η Υπουργική Συνάντηση του East Mediterranean Gas Forum (EMGF), μαζί με τους Υπουργούς Ενέργειας της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης.
 
Παρών στη Συνάντηση θα είναι, επίσης, ο Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας Rick Perry και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ το πρωί θα προηγηθεί κοινή σύσκεψη των Υπουργών υπό τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τις εργασίες της 2ης Υπουργικής Συνάντησης του EMGF, οι επτά Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τις γενικές καταστατικές πρόνοιες του Forum και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για την εγκαθίδρυσή του. Θα εγκρίνουν, παράλληλα, τη δημιουργία Συμβουλευτικής Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους της Βιομηχανίας Φυσικού Αερίου (Gas Industry Advisory Committee), με σκοπό την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των επαγγελματιών του τομέα στις δραστηριότητες του EMGF.
 
Υπενθυμίζεται ότι το East Mediterranean Gas Forum, οργανισμός με έδρα το Κάιρο, θα έχει ως αντικείμενο την τεχνική και εμπορική συνεργασία μεταξύ παραγωγών, αγοραστών και διαμετακομιστικών χωρών του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης αγοράς αερίου στην περιοχή, η οποία θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εμπορευματοποίηση υφιστάμενων και μελλοντικών ανακαλύψεων, αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές και αναπτύσσοντας καινούργιες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»