Στη δημοσιότητα η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό

Οικονομικό έλεγχο στο Προεδρικό Μέγαρο διεξήγαγε η Ελεγκτική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα η Ελεγκτική Υπηρεσία διεξήγαγε οικονομικό διαχειριστικό, αλλά και έλεγχο συμμόρφωσης.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διαπιστώνει, μη ύπαρξη Κανονισμών αναφορικά με τους συμβούλους/συνεργάτες στην Προεδρία και τους Επιτρόπους.
 
Σύμφωνα με την έκθεση, στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 στην Προεδρία υπηρετούσαν 10 Ειδικοί Συνεργάτες στους οποίους καταβλήθηκε το συνολικό ποσό των €289.730 πλέον ΦΠΑ.
 
Οι αμοιβές των Συμβούλων- Συνεργατών για το 2018, κυμαίνονται από €17.400 - €47.519. Επίσης υπήρχαν 8 σύμβουλοι που παρείχαν τις υπηρεσίες τους αμισθί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις αποσπάσεων στην Προεδρία για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, οι Λειτουργοί μετακινούνται και απασχολούνται στην Προεδρία πριν από την έγκριση της απόσπασης τους από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας/ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε αγορά υπηρεσιών από 3 άτομα χωρίς την προκήρυξη προσφορών και χωρίς να συναφθούν συμβάσεις.
 
Ακόμη η πρόνοια στον Προϋπολογισμό για το Κονδύλι «Συνέδρια, Σεμινάρια στο εξωτερικό» ήταν ύψους €252.000 και με έγκριση συμπληρωματικών πιστώσεων εκτοξεύτηκε στο €1.000.429 για το 2017 (€454.166 το 2016).
 
Μεταξύ άλλων η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε αγορά αεροπορικών εισιτηρίων χωρίς να ζητούνται προσφορές από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ελλιπής ενημέρωση των Βιβλίων κίνησης οχημάτων, χρήση υπηρεσιακού οχήματος για προσωπικούς σκοπούς από συγκεκριμένο πρόσωπο, μη συμμόρφωση με τις διατάξεις ελέγχου του χρόνου προσέλευσης των υπαλλήλων στην εργασία και αποχώρησης τους από αυτήν. 
 
Τέλος η Υπηρεσία εντόπισε μη ετοιμασία Κεντρικού Μητρώου Κινητής Περιουσίας, μη υποβολή πιστοποιητικού φυσικής καταμέτρησης  στη Γενική Λογίστρια, με κοινοποίηση στην Υπηρεσία μας και μη ασφαλής φύλαξη έργων τέχνης.
 
Τα πορίσματα του ελέγχου, μαζί με τις εισηγήσεις μας, αποστάλθηκαν με επιστολή μας στον Προϊστάμενο Διοίκησης Προεδρίας για σχόλια και απόψεις, καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων. Οι απόψεις του έχουν ενσωματωθεί στην παρούσα ΄Εκθεση.
 
Διαβάστε αυτούσια την έκθεση εδώ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη