Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στη δημοσιότητα η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό

  17/07/2019 09:36
Στη δημοσιότητα η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό

Στη δημοσιότητα η Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Προεδρικό

  17/07/2019 09:36
Οικονομικό έλεγχο στο Προεδρικό Μέγαρο διεξήγαγε η Ελεγκτική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα η Ελεγκτική Υπηρεσία διεξήγαγε οικονομικό διαχειριστικό, αλλά και έλεγχο συμμόρφωσης.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διαπιστώνει, μη ύπαρξη Κανονισμών αναφορικά με τους συμβούλους/συνεργάτες στην Προεδρία και τους Επιτρόπους.
 
Σύμφωνα με την έκθεση, στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 στην Προεδρία υπηρετούσαν 10 Ειδικοί Συνεργάτες στους οποίους καταβλήθηκε το συνολικό ποσό των €289.730 πλέον ΦΠΑ.
 
Οι αμοιβές των Συμβούλων- Συνεργατών για το 2018, κυμαίνονται από €17.400 - €47.519. Επίσης υπήρχαν 8 σύμβουλοι που παρείχαν τις υπηρεσίες τους αμισθί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις αποσπάσεων στην Προεδρία για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, οι Λειτουργοί μετακινούνται και απασχολούνται στην Προεδρία πριν από την έγκριση της απόσπασης τους από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας/ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
Η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε αγορά υπηρεσιών από 3 άτομα χωρίς την προκήρυξη προσφορών και χωρίς να συναφθούν συμβάσεις.
 
Ακόμη η πρόνοια στον Προϋπολογισμό για το Κονδύλι «Συνέδρια, Σεμινάρια στο εξωτερικό» ήταν ύψους €252.000 και με έγκριση συμπληρωματικών πιστώσεων εκτοξεύτηκε στο €1.000.429 για το 2017 (€454.166 το 2016).
 
Μεταξύ άλλων η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε αγορά αεροπορικών εισιτηρίων χωρίς να ζητούνται προσφορές από διάφορα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ελλιπής ενημέρωση των Βιβλίων κίνησης οχημάτων, χρήση υπηρεσιακού οχήματος για προσωπικούς σκοπούς από συγκεκριμένο πρόσωπο, μη συμμόρφωση με τις διατάξεις ελέγχου του χρόνου προσέλευσης των υπαλλήλων στην εργασία και αποχώρησης τους από αυτήν. 
 
Τέλος η Υπηρεσία εντόπισε μη ετοιμασία Κεντρικού Μητρώου Κινητής Περιουσίας, μη υποβολή πιστοποιητικού φυσικής καταμέτρησης  στη Γενική Λογίστρια, με κοινοποίηση στην Υπηρεσία μας και μη ασφαλής φύλαξη έργων τέχνης.
 
Τα πορίσματα του ελέγχου, μαζί με τις εισηγήσεις μας, αποστάλθηκαν με επιστολή μας στον Προϊστάμενο Διοίκησης Προεδρίας για σχόλια και απόψεις, καθώς και για τη λήψη των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων. Οι απόψεις του έχουν ενσωματωθεί στην παρούσα ΄Εκθεση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας