Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα χέρια Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για το φυσικό αέριο

  14/07/2019 12:08
Στα χέρια Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για το φυσικό αέριο

Στα χέρια Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για το φυσικό αέριο

  14/07/2019 12:08
Στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, βρίσκεται από σήμερα το πρωί η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για σύσταση κοινής επιτροπής διαχείρισης φυσικού αερίου. 
 
Την παράδοση της πρότασης Ακιντζί στο Νίκο Αναστασιάδη ανακοίνωσε, με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στη Λεμεσό, τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Sergiy Illarionov, ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλε προς τον ΓΓ των ΗΕ ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακκιντζί, σε σχέση με τη συνδιαχείριση των φυσικών πόρων. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών στις 16 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και την εν λόγω πρόταση».

Η πρόταση Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, αποσκοπεί στο να σταματήσει να αποτελεί ο τομέας των υδρογονανθράκων πεδίο έντασης και να μετατραπεί σε πεδίο παραγωγικής συνεργασίας.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία επιτροπής υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών με ίσο αριθμό μελών από τις δύο κοινότητες και τη συμμετοχή της ΕΕ ως παρατηρητή.

Περιγράφεται παράλληλα η δομή, οι στόχοι και ο τρόπος εργασίας της κοινής επιτροπής, ενώ περιέχονται λεπτομέρειες και για τη δημιουργία ταμείου και τους τρόπους που θα μπορούσε να καταστεί επωφελές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας