Έδωσε πολύωρη κατάθεση στο Αρχηγείο ο Τ/κ οδηγός λεωφορείου

Πολύωρη κατάθεση έδωσαν την Παρασκευή στο ΤΑΕ Αρχηγείου ο οδηγός του τ/κ λεωφορείου που φέρεται να παρενοχλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο και το οποίο μετέφερε Ούγγρους τουρίστες στα κατεχόμενα.
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, μετά από προσπάθειες της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και προσήλθαν στις ελεύθερες περιοχές, προβαίνοντας σε καταγγελία για το περιστατικό.
 
«Έχουν ληφθεί καταθέσεις και η υπόθεση διερευνάται με κάθε σοβαρότητα από ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου», είπε ο κ. Ανδρέου.
 
Η Κυβέρνηση είχε δώσει οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα, το οποίο τέθηκε από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Ακιντζί κατήγγειλε το περιστατικό στην κ. Σπέχαρ, μεταφέροντας της την ευαισθησία του σε κάποια γεγονότα που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων.
 
Της μετέφερε επίσης τη λύπη του για το περιστατικό και της εξήγησε ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να επαναληφθούν παρόμοια συμβάντα.
 
Της εξήγησε επίσης, ότι πρόκειται για ένα λεωφορείο που από το 2008 έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περνά στο «νότο» συχνά, αυτή τη φορά πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τουρίστες από την Ουγγαρία, δηλαδή Ευρωπαίους πολίτες και δέχθηκε επίθεση. «Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας πρέπει να το προσέξει αυτό».
 
Η ε/κ «διοίκηση», θα πρέπει να είναι ανεκτική, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποια επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, αλλά αυτό το επεισόδιο είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, συμπλήρωσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»