Στους Υπουργούς Εξωτερικών η επόμενη πράξη των τουρκικών κυρώσεων

Έληξε χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από οποιοδήποτε κράτος μέλος, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής του προσχεδίου των συμπερασμάτων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές, εφόσον η σιωπηρή διαδικασία αποδοχής έληξε χωρίς να εκφραστoύν αντιρρήσεις από οποιοδήποτε κράτος μέλος, πλέον το κείμενο το οποίο επεξεργάστηκαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 28 Κρατών Μελών της ΕΕ (COREPER) οδηγείται ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (FAC), τη Δευτέρα για υιοθέτηση.

Ως προς την ουσία των μέτρων, όπως αναμενόταν εκ των κειμένων που είχε εισηγηθεί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, προβλέπεται η περικοπή κοινοτικών κονδυλίων ύψους 146 εκ. ευρώ από τα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας (ΙPA-II  κάτι που έχει προβλεφθεί ήδη στη γενική θέση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2020), το πάγωμα της επενδυτικής δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Τουρκία, το πάγωμα της αεροπορικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και η ακύρωση μιας σειράς διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ- Τουρκίας.

Οι 28 θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να συνεχίσουν την εργασία τους για ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα υπό το φως των συνεχιζόμενων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέρασε ως έχει το κείμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας-Τη Δευτέρα στους ΥΠΕΞ

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...