Τρίτη 4 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επίθεση Τσελίκ σε Ε/κ και Ε.Ε.-Όσο δεν δίνουν δικαιώματα στους Τ/κ συνεχίζουμε

  11/07/2019 20:38
Επίθεση Τσελίκ σε Ε/κ και Ε.Ε.-Όσο δεν δίνουν δικαιώματα στους Τ/κ συνεχίζουμε

Επίθεση Τσελίκ σε Ε/κ και Ε.Ε.-Όσο δεν δίνουν δικαιώματα στους Τ/κ συνεχίζουμε

  11/07/2019 20:38
Σήμερα διέρρευσε από ένα πρακτορείο ειδήσεων προσχέδιο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι “αυτό θα είναι ένα λάθος για την Ευρώπη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.
 
Υποστήριξε και πάλι ότι η Κύπρος μπήκε παράνομα στην ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι “η Ε/κ πλευρά είναι φημισμένη ότι δεν κρατάει το λόγο της”. Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι διεξάγουν δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων τους ενάντια στις μονομερείς δραστηριότητες. “Όσο η Ε/κ πλευρά δεν δίνει τα δικαιώματα των Τ/Κ, τα γεωτρύπανα μας Γιαβούζ και Φατίχ θα συνεχίζουν τις εργασίες τους. Η Ε/κ πλευρά δεν μπορεί να παραβιάσει μονομερώς τα δικαιώματα των Τ/Κ. Οι αρχές της Ευρώπης πρέπει να βρουν μια κοινή λύση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των δύο πλευρών”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι “η ΕΕ προτιμά την οδό πρόκλησης προβλημάτων”. “Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί με βάσεις τις αρχές της”, υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ “αυτή η κρίση θα τερματιστεί μόνο όταν προστατευτούν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’”.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε πως αν κοιτάξει κανείς ποιοι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο θα μείνει έκπληκτος βλέποντας ότι όλο ο κόσμος έχει συσσωρευτεί στην Μεσόγειο. “Είναι ώρα αντί να χτίζουμε τείχη να κτίζουμε γέφυρες”, ανέφερε. Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι οι χώρες που δεν είναι εγγυήτριες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα όφελος η ΕΕ και οι άλλες χώρες να χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι οι S400 αποτελούν αμυντική ανάγκη για την Τουρκία. “Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής”, ανέφερε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας